2011-01-27 19:12:57• hírek • Tóth Klarissz

Még 1 nap!

Te mit csinálsz február elsején? A nyílt napok sorozata 2011-ben is folytatódik a PrimaGym Aerobic, Cycling és Fitnesz Központban, ahol február első napján újabb programokkal kedveskednek a mozgás, sport és testedzés szerelmeseinek.

Az egészség életörömöt jelent, ha ezidáig nem hitted, tapasztald meg. A nyílt nap keretében lehetőséged adódik arra, hogy ingyenesen kipróbáld a PrimaGymnél tartott mozgás- és edzésformákat, természetesen a központ remek edzőinek irányítása alatt. A PrimaGym arra törekszik, hogy meglévő edzésformák repertoárját újdonságokkal is bővítse. A nyílt nap keretében megismerkedhetsz a külföldön nagy népszerűségnek örvendő Zumba Fintessel. Az edzést Félegyházi Réka táncos, - Szatmárnémetiben egyedüli hivatásos zumbaoktató tartja. Réka részt vett az egyetlen Romániában (Nagyszebenben) tartott képzésen, 2010 decemberében elvégezte a hivatalos zumba oktató képzést. Ez azt jelenti, hogy bárhol a világon oktathatja, ő azonban mégis a szatmáriakkal akarja a Zumba életérzését jobban megismertetni.

Törd meg a januári hónap egyhangúságát, vedd ki a részed a mozgásból és próbáld ki a Zumbát! Mint minden mozgásformának, a Zumbának is van egy szülőatyja. Dél-Amerikából, Beto Perez aerobic és latintánc oktatónak köszönhetően indult hódító útjára. A történet szerint Beto egyik fintess órájára sietett, amikor otthon felejtette az adott órára szánt zenéket. A fintessterembe érve vette észre, hogy csak a hagyományos Merengue és Latin Salsa zeneszámok vannak nála, így óra közben improvizálnia kellett a mozdulatokkal. Ezt követően többen is arra kérték, hogy iktassák be az órarendbe az új mozgásformát. Ezen véletlen folytán indult világhódító útjára a Zumba Fitness. A zumba szó, a zumbear igéből, egy kolumbiai szlengből származik, melynek jelentése „gyorsan mozogni és szórakozni".

Világszerte több, mint két millió eladott Zumba Fitness DVD, több mint 2.000 Zumba oktató bizonyítja azt, hogy az új mozgásformának számtalan követője van, és hamarosan minden bizonnyal a szatmáriakat is meghódítja. Ízelítőképpen annyit elárulunk róla, hogy a tánc és a bulizás szerelmeseinek egészen biztosan elnyeri a tetszését, olyan mint egy jó házibuli - hangoztatják azok, akik már kipróbálták. Sokak életére és vérmérsékletére hatással volt, az 1989-ben népszerűvé vált Lambada tánc és a Kaoma formáció Lambada slágere, valamint a "Lambada, a tiltott tánc" című film is.  A 90-es években szinte mindenki erre rázta! A lambadához hasonlóan a Zumba is egyfajta új életérzést is jelent, a bemelegítést akár erre a dalra is megkezdhetjük.

Tévedés azt gondolni, hogy kizárólag nők gyakorolják, férfiak legalább olyan előszeretettel járnak Zumba Fitness órákra. A Zumba tökéletesen ötvözi a ritmusos zenét az energiával és a vitalitással, ami rendkívül motiváló, ugyanis magába foglalja az aerobikról ismert tonizáló, izomerősítő és zsírégető gyakorlatokat egyaránt. Az új mozgásforma többek között salsa, bachata samba, merengue, latin funk táncok alaplépéseit is magába foglalja, némi pop, hip-hop, hastánc, flamenco, rock&roll zenékkel és mozdulatokkal fűszerezve.

Ráadásul nem szükséges hozzá semmilyen táncos képzettség, bármilyen korosztálynak ajánlott, akár az anyukák kislányaikkal együtt is gyakorolhatják, felső korhatár nincs, még a nagyikat is be lehet vonni. Táncpartner nélkül, mindössze kellő motiváció szükséges ahhoz, hogy belevágj. A PrimaGym edzésformái között tehát február elsejétől a Zumba Fintness is szerepel. Csökkentsd a súlyodat, formáld az alakodat, égess kalóriát és szórakozz a Zumba Fintess segítségével. Légy te is a Zumba szerelmese, és szabadítsd fel magadban a latin temperamentumot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: