2015-08-29 14:26:55• hírek • MTI

Medvék után most farkasok tizedelik a székelyföldi jószágokat

Székelyföldön már nemcsak a medvék, a farkasok is támadják a gazdák jószágait. A pásztorok tehetetlenek. Az esős, hideg időben, felöltözve, védett helyre húzódva nem hallják, ha közeledik a vadállat. A Hargita megyei Homoród mentén a múlt héten két kecskét sebesítettek meg a farkasok, kettőt pedig meg is öltek.

Júliusban még medvetámadásokról számolt be a helyi sajtó, augusztus elején pedig már arról, hogy farkasok is tizedelik a gazdák jószágait. Both Norbert, Csíkdánfalva alpolgármestere elmesélt egy nemrégiben történt esetet, amikor a település nyugati határánál lévő tanyán a medve közel merészkedett a jószágokhoz, és rárontott a pásztorra. A gazda bal kezét megharapta az állat, eltörte a kisujját és megsebesítette a vállán.

Egy másik gazda nemrég arról számolt be, hogy farkasok pusztították el az egyik kecskéjét, melynek a súlya mintegy 50 kilogramm volt. A kecske belső szerveit kiették. Farkasok áldozata lett egy másik kecskéje is. Emellett megsebesítették az egyik gidát és még egy kecskét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: