2009-06-30 12:49:55• hírek • MTI

Medvék riogatják a turistákat

Medvebocsok garázdálkodnak a Hargita megye területén található Szent Anna-tó és annak parkolója körül elhelyezett szemeteskukákban.

A látogatók ijedtségére vagy éppenséggel derűjére a néhány napja "kukázó" medvék egyelőre nem veszélyeztették a krátertóban fürdőzők testi épségét. Aggodalomra az ad okot, hogy eddig nem volt példa a medvék nappali jelenlétére a tóparton.

A tavat is magában foglaló természeti rezervátumot igazgató Ecos Klub vezetője, Kerezsy László arra inti a turistákat, hogy ne bántsák az állatokat, de ennivalóval se kínálják - írja a Krónika című kolozsvári napilap. Kerezsy a Krónikának elmondta, értesítette a hatóságokat és várja azok mielőbbi intézkedését. Kerezsy és társai két bocsot tartanak nyilván; az egyiket egyévesnek, a másikat kétévesnek nézik. Úgy vélik, testvérek lehetnek, és elhagyta őket az anyjuk.

Az Ecos Klub munkatársai minden egyes gépkocsivezetőt, aki a tóhoz érkezik, majd rövid, de hasznos földrajzi és történelmi ismertető után a medvebocsok megjelenésével járó veszélyekre figyelmeztetik őket.
Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke szerint a történtekért csakis az ember okolható. Úgy véli, hogy a bukaresti parlamentben ülő politikusok megfeledkeztek egy szakszerű vadgazdálkodási stratégia kidolgozásáról.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: