2008-06-09 13:52:05• hírek • Józsa János

A cél a tengerpart

 A Román Vasúttársaság (CFR) 10 nap múlva újraindítja a Szatmárnémeti-Mangalia járatot.

 

Június 13. és szeptember 15. között újra járnak a CFR „nyári vonatai”. Így 42 járat (6 személy-, 12 gyors- és 24 sebesvonat) fogja szállítani a nyaralni vágyókat az ország 15 nagyvárosából a tengerpartra, köztük pedig Szatmárnémetiből is.

A Szatmárnémeti-Mangalia vonal június 19-től él, napi 13 óra 11 perces indulással és másnapi 9 óra 54 perces érkezéssel. Mindössze 143,13 lejből már első osztályon, 107,8 lejből másod osztályon lehet utazni. A kényelmesebb utazást biztosító alvókocsis jegy ára 199,10 lej, de számos engedmény várja idén is az egyetemistákat, tanulókat és nyugdíjasokat. Ennek értelmében, utazási szelvénnyel rendelkező egyetemisták 55,1 lejért, tanulók 81,35 lejért, nyugdíjasok pedig 56,3 lejért utazhatnak a másod osztályon.

Alvókocsis utazásért nekik 24,9 lejjel (a hat helyesért), vagy 37,60 lejjel (a négy helyesért) kell a jegyáron felül fizetni.

Idén a Vasúttársaság jelentkezik akciókkal is a Tengerre utazni vágyóknak: a „minigrup” lehetőséget nyújt azon 2-5 személyes családoknak, baráti társaságoknak, akik együtt terveznek utazni, ugyanis amennyiben együtt vásárolják meg a jegyet, 2 személy esetén 10%-os, 3 személy esetén 15%-os, 4 személy esetén pedig 20%-os engedményt kapnak, míg ha öten akarnak együtt jegyet váltani, 25%-kal kevesebbért is utazhatnak. E mellett azok, akik pénteken, szombaton, vagy vasárnap utaznak 25%-tól 60%-ig juthatnak olcsóbban jegyhez a „cartea VSD” megoldással, de például egy oda-vissza jegy is 10%-kal kevesebbe kerül, mintha külön vásárolnánk meg.

Kiemelendő még, hogy a CFR a családokra is gondolt: két gyerekjegy ára ugyanis megegyezik egy felnőtt jegy árával.

Nemsokára tehát lehet pakolni és indulni a Román Tengerpartra. Ha pedig az utazás már meg van oldva, a szállodai helyek pedig idén is túl drágák, nincs kétség, be kell szerezni egy jó sátrat.

J.J.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: