2016-10-02 11:43:09• hírek • (x)

Megnyílt a Shambala

A könyv- és teaház mindenkinek menedék lehet, akinek elege van már a mindennapok rohanásából.

Szombaton 17 órakor tartotta hivatalos megnyitóját a Shambala Könyv- és Teaház (Eötvös - Cuza Voda - utca 28. szám, a Nord Star Autósiskola épületének udvarában). Sokan nagy izgalommal érkeztek az eseményre, hiszen hallottak az előkészületekről és kíváncsiak voltak végeredményre. A hely létrehozói kellemes ízeket, illatokat, pozitív energiákat és sok-sok minőségi szellemi táplálékot ígértek - ígéretüket pedig maradéktalanul be is tartották.

A teaházba belépve füstölő-pálcikák kellemes illata csapja meg a vendéget, közben tibeti mantrák hangja segít, hogy néhány másodperc alatt átérezzük a megálmodott hangulatot. A pulton és a mögötte található fal polcain pedig ott sorakozik a sok-sok, különlegesebbnél különlegesebb teafű, amelyekből néha számunkra szokatlan, de mindenképp izgalmas ízvilágú italok készülnek. A nyitás pillanatbában közel ötven féle teából lehetett választani, ám hamarosan közel nyolcvanra bővül a kínálat. De már most meg lehet kóstolni például a marcipános-vaníliás teát, a Szerelem Kertjét, a Chai Lattét, a Jógi teát, vagy lehet válogatni a gyógy- és wellness készítmények közül. Akik pedig a kevésbé egzotikus ízeket kedvelik, azoknak ott a citromfű, a körömvirág, a menta, vagy éppen a hagyományos gyömölcstea. Rágcsálnivalónak pedig ott a mandula, aszalt szilva vagy barack és olyan aszalt gyömölcsök, különlegességek, amelyek felénk nem annyira elterjedtek.

A terem, egyik részében asztalok és székek, a másikban alacsony asztalkák és meditációs párnák várják a vendégeket. Ugyanakkor a román és magyar nyelvű spirituális irodalom gyöngyszemei is megvásárolhatók a könyv- és teaházban. A polcokon felfedeztünk füstölőket, medittációs párnákat és egyéb olyan tárgyakat is, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek az ezotéria, spiritualitás iránt érdeklődők körében.

A Shambalában lehetőség van másképp eltölteni az időt. Nem gyorsan bedobva egy kávét, vagy egy üdítőt. Itt meg kell állni egy percre, érezni és élvezni az ízeket és illatokat. Itt a test és lélek is megpihenhet, ezért ajánlák a házigazdák, hogy a mobiltelefonunkat halkítsuk le, amíg a szatmári csendszigeten tartózkodunk. A tervek szerint hetente egy alkalommal vezetett meditációt is fognak tartani - egyszer románul, egyszer pedig magyar nyelven.

A megnyitón Szakács Botond az olvasás fontosságáról beszélt a résztvevőkhöz. Minden nap rengeteg írásos üzenet ér minket, reklámok, információk a munkahelyen, egyéb üzenetek. De meg kell találnunk a pillanatot, amikor a lelket tápláló értékes üzenetek is eljuthatnak hozzánk, tudtuk meg. Az olvasás segít a képzelet fejlesztésében is, a képzeletre pedig a mindennapi életünkben is nagy szükség van. Emellett nem mindegy, hogy mit olvasunk - mint ahogy nem mindegy, hogy lefekvés előtt egy szörnyű horrort, vagy egy kellemes, megnyugtató filmet nézünk.

A Shambala pontos órarendje még alakul. Mint megtudtuk, déli 12 óránál előbb nem tervezik a nyitást, a zárórát pedig a következő napok tapasztalatai alapján határozzák meg.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: