2011-06-23 16:25:36• hírek • Póti Orsolya

Medence az Ifjúsági Tábornál

Szerdától vízzel teli medence várja a fürdőzni vágyókat a Szatmár Megyei Ifjúsági Strandtábor területén. Az igazgatóság vezetői öltözővel bővítették a „strandot".

Szatmárnémetiben újra megnyitották az ifjúsági tábort a fürdőzni vágyók előtt is, azonban a felújított medencét csak hideg vízzel tudták feltölteni. A csütörtöki sajtótájékoztató keretében, Gal Florin, a tábor vezetője elmondta: termálvíz ügyben eddig még nem sikerült egyességet kötniük a szatmárnémeti strand tulajdonosaival, és valószínű, hogy ezen a téren nem lesz előrelépés.

Az igazgatóságnak viszont muszáj működtetnie valahogyan a létesítményt. Amióta nincs termál víz a medencében, a táborozók sem jönnek - idén egyetlen csoport sem iratkozott fel. Ezért a tábor vezetői úgy gondolták - strand hiányában - a lakosok rendelkezésére bocsátják a területet, idővel kisebb medencékkel bővítve azt.

A táborba főként fiatalokat várnak, ugyanis az intézmény ifjúsági táborként működött és működik, a minisztérium pedig csak a fiataloknak adott engedélyt a fürdőzésre. A lubickolás mellett a tábor vendégei ingyen használhatják a sportpályákat és öltözőhelyiség is rendelkezésükre áll.

A medencét nemrég a várostól kapott hideg vízzel töltötték föl, és tavaly sikerült ezt tisztítóberendezéssel ellátniuk. A szűrő- és tisztítóberendezés közel egy évig tartja tisztán a medencét, és mindemellett különböző tisztító szerekkel is kezelik a vizet - így nem kell leengedni és újra feltölteni a medencét. A tisztítószerek közel 600 euróba kerültek, míg a medence újra töltése 5 ezer lej - magyarázta Gal.

A bejáratnál a fürödni vágyók 14 éves korig 5 lejt kell fizessenek, a 18 éven felülieknek pedig 10 lejbe kerül a belépőjegy. A „strand" hétköznaponként és szombaton reggel 8-tól este 21 óráig van nyitva, vasárnaponként pedig 14 órától 21 óráig mehetnek be a fürdőzni vágyók.

A Sport és Ifjúsági Igazgatóság vezetője a csütörtöki sajtótájékoztató keretében bemutatta Teofil Moisucot, a Szatmárnémeti Sportklub fiatal és tehetséges tőrözőjét, akit oklevében részesített az igazgatóság.





Már lubickoltak néhányan a medencében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: