2009-10-27 15:06:46• hírek • Parajdi Andrea

Bevállt a plakátstop

Amióta érvényben van az a helyi tanácsi határozat, amely megszabja, hogy választási kampányidőszakban hová lehet plakátokat elhelyezni, sokkal „tisztább" lett Szatmárnémeti városa. Korábban akár még fél évvel a választás után is itt-ott mosolyogtak az egykori jelöltek.

Mondhatnánk azt is, hogy Szatmárnémetiben immár nincs balkáni hangulat egy-egy választást megelőző kampányidőszakban, ugyanis két évvel ezelőtt az országosan érvényben lévő törvényeket helyileg fontos paragrafusokkal kiegészítették és megszabták hol lehet szavazásra buzdító reklámokat elhelyezni. Még szép, hogy kampány alatt manapság is lépten-nyomon mosolygós politikusok -minél nagyobb- arcképeivel és sokatmondó szlogenjeivel találkozhatunk, azonban egy kicsit rendezettebb formában. Amióta szabály van a politikai pártok nem oda helyezik a plakátjaikat, ahová éppen csak érik, hanem a polgármesteri hivataltól előzetesben kiküldött potenciális helyszínekre koncentrálnak.

Nem kerülhetnek plakátok villanyoszlopokra, fákra, közterületeket díszítő létesítményekre, sőt olyan más plakátokra sem, amelyek aktuális, kulturális vagy más jellegű rendezvényekről tájékoztatnak. A köztulajdonban lévő épületek falaira csupán abban az esetben lehet plakátolni, ha azt kibéreli valamelyik politikai párt, és felvállalja, hogy a kampányanyagait könnyen eltávolítható módszerekkel -például reklámtáblákra - függeszti ki. A magántulajdonban lévő épületekre, illetve azok kerítésére amennyiben a tulajdonos beleegyezik, természetesen kikerülhetnek a plakátok.

Ilyés Gyula polgármestertől megtudtuk, amióta érvényben van a határozat nem volt szükség büntetések kiszabására, azonban a városkép szemmel láthatóan megtisztult a plakátoktól.


Rendezettebben kerülnek ki a választási plakátok Szatmárnémetiben.
Rendezettebben kerülnek ki a választási plakátok Szatmárnémetiben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: