2010-10-07 09:38:40• hírek • Szatmár.ro

Mazsolás borkrémleves és dióval töltött csirkecomb

A mai menüt Szabó Attila nevű kedves olvasónk küldte be, jutalma három kilogramm kitűnő minőségű Hutton száraztészta.

Mazsolás borkrémleves


Hozzávalók:

5 dl fehérbor, 1 citrom, 8 tojássárgája, 2 dl tejszín,15 dkg cukor, 8 dkg mazsola, fahéj, szegfűszeg.

Elkészítés:

A bort 3 dl vízzel felforraljuk, beletesszük a citromhéjat és a levet, néhány szem szegfűszeget és a fahéjat. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejszínt  és a felforrósított, de nem forró bort hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre, és addig kevergetjük, amíg sűrűsödni kezd. A mazsolát borban puhára áztatjuk. A levest átszúrjuk, belekeverjük a puha mazsolát és lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.




.

Dióval töltött csirkecomb

Hozzávalók:


4 db csirkecomb, 20 dkg csirkemell, 1/2 csomó zöldpetrezselyem, 8 dkg dióbél, 1 tojássárgája, 5 cl étolaj, 3 dgk paradicsompüré, 3 dkg liszt, 2dkg vaj, 3 cl konyak, só, őrölt fehér bors.

Elkészítés:

A csirkecombokat egészben hagyjuk. Egy éles késsel a combcsontot eltávolítjuk a kicsontozott csirkemellet ledaráljuk. Sóval, borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzákeverjük a durvára vágott dióbelet és a tojássárgáját. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a combokat a csont helyen, és hústűvel rögzítjük. A combokat sózzuk, tepsibe fektetjük, olajjal meglocsoljuk, és kevés vizet aláöntve megsütjük. Sütés közben locsolgassuk, hogy ne száradjon ki a hús. A sütésből visszamaradt zsiradékba paradicsompürét keverünk, megpirítjuk, megszórjuk liszttel és továbbpirítjuk. Felengedjük 2-3 dl vízzel, jól kiforraljuk, és átszúrjuk. Kevés vajat keverünk bele, és hozzáöntjük a konyakot. A töltött csirkecombokat felszeleteljük, és ráöntjük a konyakos szaftot. Fehérborban párolt gombafejeket társíthatunk hozzá.


Hutton eperlevél. Összetevők: tészteliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás (30 százalék), ivóvíz
Hutton eperlevél. Összetevők: tészteliszt, durumdara, kukoricaliszt, friss tyúktojás (30 százalék), ivóvíz


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: