2014-04-30 17:23:52• hírek • Szatmár.ro

Mazsola, az egészséges nasi

Míg egyesek több mozgást igényelnek, addig a nagy többség - főleg a nők - több nassolnivalót kívánnak. A hizlaló édességek helyett azonban szervezetünkbe egészségesebb nasit is juttathatunk, ilyen például a mazsola.

A mazsola a különböző szőlőfajtákból készült megaszalódott bogyó (aszalt szőlő), aminek számtalan felhasználási módja létezik: különböző édességek, desszertek alapanyagául szolgál, készítenek belőle csemegebort, de önmagában is ízletes nassolnivaló. Annak ellenére, hogy meglehetősen édes, mégsem hizlal, mivel nem tartalmaz zsiradékot és sót sem.

A fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, kutatások igazolták, hogy az 50 év felettieknek mindenképpen ajánlott, mivel védelmet nyújt a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

Egy-egy mazsolakúra elűzi a fáradságot, távol tartja a depressziót, ezért mindazok fogyaszthatják, akik fokozott fizikai és szellemi erőkifejtésnek vannak kitéve. Segíti az emésztést, vérnyomás stabilizáló, gyulladásgátló, vírus- és baktériumölő hatású, kevés A-, B- és C-vitamint is tartalmaz, nem utolsó sorban a magas koleszterin egyik legjobb ellenszereként tartják számon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: