2005-09-17 09:23:45• hírek • Szatmar.ro

Mazda SASSOU dizájn koncepció

Ismerkedjünk meg a  Mazda új, elsősorban fiataloknak szánt autójával.

A Mazda Motor Corporation az idei Frankfurt Motor Show-n bemutatta  új, izgalmas Zoom-Zoom dizájnkoncepcióját,  a Mazda SASSOU-t,  ami egy kicsi, könnyű, három ajtós, turbótöltős, háromhengeres, MZR 1,0 literes DISI motorral hajtott ferdehátú autó.  Közösen lép színre a Mazda MX-Crossport koncepcióval, a Mazda2 frissítéssel, a harmadik generációs Mazda MX-5-tel, a nagy teljesítményű Mazda6 MPS-sel, a nemrégiben bemutatott Mazda6 frissítéssel és a Mazda5 kompakt egyterűvel.

Mazda SASSOU

A Mazda legfrissebb terve könnyű, városi jármű, első autós, fiatal vásárlók számára, amelyben élvezet a mindennapok városi közlekedése, ugyanakkor rendkívül praktikus és gazdaságos. Az ügyes, háromajtós ferdehátú fiatalos könnyedséggel és meglepő rejtett tulajdonságokkal jeleníti meg a már ismert Zoom-Zoom dizájn nyelvezetét.

A Mazda tervezőközpontjában, a németországi Oberurselben tervezett Mazda SASSOU a Mazda Motor Corporation első dizájn koncepciója ebben az évben. A Frankfurt Motor Show mellett, a Tokyo Motor Show és a 2006-os Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalon (North American International Automobile Show) alkalmával ugyancsak bemutatják.


Belül fejlett technológia , interaktív megoldások: USB pálca mint kulcs és felületi érintő eszköz a merevlemez meghajtó programozásához, amit ehhez a koncepcióhoz dolgoztak ki. Másik sajátossága az egyedülálló “alkalmazkodó” hátsó ülés rendszer, ami egy utasnak középső-, két utasnak egymás melletti elhelyezkedést tesz lehetővé, és nagyobb darabok szállításához praktikusan síkba hajtható.

A légellenállás csökkentése érdekében aerodinamikai furfangokkal kombinálva a Mazda SASSOU dizájn koncepció egy olyanlehetséges utat jelöl , amellyel a Mazda B-szegmensű kisautói a jövőben eleget tehetnek a szigorú európai károsanyag-kibocsátási előírásoknak. Az üresjárati leállítóval működő1,0 literes, DISI turbótöltős motorral rendelkező autó, kis tömegű, alacsony károsanyag kibocsátású városi jármű, fiatal, első-autós vásárlók számára, amely a városi közlekedéshez rendkívül alkalmas és vezetése kifejezetten élvezet. (Mazda)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: