2013-10-08 15:13:10• hírek • (x)

Max Fabbricat - az igazi olasz különlegességek mestere

Kóstold meg az olasz mesterszakács által készített ételeket az október 13-án nyíló Trattoria per passione olasz étteremben.

Igazi olasz ételkülönlegességekkel várja a szatmáriakat a Szatmár Megyei Könyvtár szomszédságában október 13-án, vasárnap megnyíló Trattoria per passione nevet viselő étterem. A hamisítatlan olasz ételekre garancia az olaszországból érkezett mesterszakács, Max Fabbricat, aki a pizzákon túlmutató igazi olasz konyha ízeit szeretné megismertetni a szatmáriakkal.

Max Fabbricat 2007-ben szerezte meg szakácsi diplomáját, ám már azt megelőzően, a vakációkban is éttermek konyháiban sürgött-forgott: ekkor alakult ki sajátos főzési stílusa is, amelyet Olaszország számos éttermében megismertek a gasztronómiai élvezetek szerelmesei. Az olasz tengerpart neves hoteleiben szerzett tapasztalattal felvértezve pedig elfogadta a felkérést, amellyel Szatmárnémetibe csábították. Kihívásnak tekinti azt, hogy az olasz konyha szatmárnémeti nagykövete lehet és hogy olyan ételekkel nyűgözheti le az olasz ízek szerelmeseit, amelyeket eddig még nem kóstolhattak meg a megyeközpontban.

A mesterszakács filozófiája, hogy mindig az évszaknak megfelelő zöldségeket, gyümölcsöket használja fel az ételek elkészítésekor, így mindig friss, egészséges, tartósítószertől mentes hozzávalókkal dolgozhat. Az évszakok változásának megfelelően az ételek is változnak, ezért van az, hogy a Trattoria per passione étteremben is évszakonként átalakul majd az étlap. És ami igazi különlegesség: a tésztafélék mindegyike itt készül majd az étterem konyhájában, követve az évszázados hagyományokat.

Max Fabbricat az olasz tengerpartról úgy érkezett Szatmárnémetibe, hogy egy-két személyen kívül nem ismert senkit, ám örömére szolgált, hogy a szatmáriak nagy szeretettel fogadták itt. Ugyanezzel a szeretettel és hálával készíti majd az igazi olasz konyha ételeit is a szatmáriaknak, bízva benne, hogy nagyon ízleni fog a helyieknek a főztje.

Ha szeretnéd megkóstolni a mesterszakács főztjét, már nem kell sokáig várnod! Az olasz étterem ünnepélyes megnyitójára október 13-án 19 órakor kerül sor, azok pedig, akik már nagyon kíváncsiak a minőségi olasz specialitásokra,  a megnyitóra is foglalhatnak asztalt a 0720092302-es telefonszámon. A megnyitón ráadásul egy román sztárszakács is jelen lesz, illetve főzni is fog. Florin Dumitrescu mesterszakács nem lehet ismeretlen azok számára, akik figyelemmel követték a legnézettebb román tévéadón futó mesterszakács-kereső realityt - Dumitrescu a szakács-tehetségkutató zsűrijének oszlopos tagja volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: