2012-04-26 17:13:04• hírek • Kocsis Zoltán

Maurer szerint Szatmár megyében jó minőségű tejet iszunk

Dorin Maurer és Viorel Pintea
Dorin Maurer és Viorel Pintea

Első alkalommal hívta össze a prefektusi kollégiumot a múlt héten kinevezett Szatmár megyei kormánybiztos, Cristian Sasu.

Az prefektus kijelentette, hogy a kollégiumi ülések ezentúl legtöbb egy órát tartanak majd. Felszólította a decentralizált intézmények vezetőit, hogy professzionalizmussal, maximális hatékonysággal, átláthatóan és szigorún végezzék munkájukat. „És minden fontos eseményről azonnali tájékoztatást akarok, akár éjszaka telefonon is", szögezte le.

Sasu felszólította a Megyei Tanfelügyelőséget, a Megyei Nyugdíjpénztár és a Megyei Munkaerő- és Foglalkoztatási Ügynökséget, hogy készítsenek egy nyilvántartást, ami alapján fel lehessen mérni a szatmári munkaerőpiac helyzetét, szükségleteit, kínálatát, keresletét.

Csütörtök délelőtt Dorin Maurer, az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság vezetője a húsvéti ünnepek alkalmával elvégzett ellenőrzésekről számolt be, amelyet a Fogyasztóvédelmi Hatósággal, a Szatmár Megyei Rendőrséggel és a Közegészségügyi Intézmény munkatársaival végeztek közösen. Az ellenőrzések során 119 gazdasági szereplőt vettek szemügyre, 18 kilogramm hústerméket foglaltak le és 600 lej bírságot szabtak ki. Ellenőrizték az országhatáron áthaladó állatszállítmányokat is, ám semmilyen szabálytalanságot nem észleltek.

Maurer rémhíreknek nevezte Stelian Fuia mezőgazdasági miniszter azon kijelentéseit, melyek szerint Romániában silány minőségű a tej és tejpor alapú. „Biztosíthatok mindenkit, hogy a Szatmár megyében készített tej frissen fejt tejből készül. Semmilyen törvény nem tiltja a tejpor használatát sem, de Szatmár megyében csak frissen fejt tejet palackoznak", mondta.

Viorel Pintea, a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség a kormánybiztos kérdésére válaszolva elégedetten nyilatkozott a Szatmár megyei mezőgazdaság állapotáról. Elmondása szerint az elmúlt húsz évben soha nem volt bevetve ennyi terület az év ezen szakaszában. „Számításaim szerint 20-30%-al jobban állunk, mint két évvel ezelőtt", nyugtázta elégedettséggel Pintea.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: