2018-06-27 05:39:01• hírek • Oszkó Viktória

Mátyás király udvarába várják a szorgos gyerkőcöket

Idén is több tábort szervez gyermekek és fiatalok számára a Borókagyökér Egyesület, melyek közül az egyik már szinte a nyakunkon van!

Július 2. és 8. között a 6 és 12 év közötti korosztály jelentkezését várják egy amolyan kis történelmi kiruccanásra. Nem akármi lesz a témája a hagyományos kézműves programnak: Mátyás király udvarának és népének szokásaiba, életébe tekinthetnek be a lelkes résztvevők.


A táborozók saját sátorban alszanak majd, így hálózsákról, igény szerint párnáról, plusz takaróról mindenkinek maga kell gondoskodnia. Tisztálkodási szerek, rovarcsípés elleni krémek is jó, ha be vannak készítve a néhánynapos programhoz. Természetesen nem kötelező a kicsiket éjszakára is a Lépésházban hagyni, haza lehet őket vinni, de azzal érdekes programokból és közösségépítő játékokból maradnak ki a gyerekek.


Néhány szó a foglalkozásokról: mivel az alkotótábor témaköre a Mátyás király udvarára jellemző szokásokkal és kézműves mesterségekkel kapcsolatos, a résztvevők pontosan azokat az elfoglaltságokat próbálhatják ki, amelyeket annak idején a korabeli emberek is űztek. Ilyenek például a gyöngyfűzés, a nemezelés, a csuhéfonás, a fafaragás, a szövés, a fonás rokkán vagy a bőrművesség. A lista persze koránt sem teljes, például középkori ételeket is készíthetnek majd a vállalkozó kedvű gyerekek, de népi gyerekjátékok is színesítik majd a programot.


A tábor július 2-án, hétfőn délután kezdődik és július 8-án, vasárnap 12:00-kor fejeződik be. A hétnapos program ára 400 lej. Érdeklődni lehet a 0729677930-as telefonszámon, vagy az esemény Facebook oldalán az alábbi linkre kattintva, ahol bővebb lista is található arról, mit szükséges vinniük magukkal a kicsiknek. 

 

Az eseményt támogatják a G.M.Zamfirescu Művelődési Központ és a Bethlen Gábor Alap.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: