2019-02-25 16:02:56• hírek • Bede Emőke

Mattrészeg, jogsival sem rendelkező férfi gázolt gyalogost. De ez még semmi!

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Az ivásnak ugyanaz a törvénye, ami a szerelemnek: bárhol, bármikor, bárhogyan – írta egykor Hamvas Béla, s talán épp ez volt a mottója annak a férfinak is, aki vasárnap, a késő esti órákban gázolt el egy gyalogost Oláhcsaholy területén.

A gázolásról szóló bejelentés nyomán a tasnádi közlekedésiek vonultak ki a helyszínre, ahol egy 33 éves, súlyosan megsebesült férfit találtak. A helyszíni vizsgálat nyomán rövid időn belül sikerült előállítani egy 31 éves tasnádorbói férfit, aki a rendőrök szerint szerette volna megelőzni az úttesten szabálytalanul közlekedő áldozatot, viszont manővere balul sült el, a gyalogost elütötte.
 

Bár kétségtelen, hogy a baleset során súlyos sérüléseket szenvedett férfinak nem lett volna szabad éjnek idején az úttesten haladnia, az ő vétke azonban korántsem mérhető a sofőréhez. Amellett ugyanis, hogy elgázolta áldozatát, a férfi még el is tűnt a helyszínről anélkül, hogy a hatóságokat értesítette volna. A gondatlanságból elkövetett testi sértést és a baleset helyszínének elhagyását azonban sikerült újabb bűncselekményekkel megfejelnie. Mint előállítása után kiderült, a fickónak jogsija sincs, mi több, erősen ittas állapotban ült volán mögé. A szonda 1,05 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a sofőr leheletében.
 

A rendőrség bűnügyi dossziét nyitott az ügyben, a megdöbbentő mértékben felelőtlen sofőrt pedig nem engedték futni. A férfit ugyanis a hétfői nap során a nagykárolyi bíróság elé kísérték, az ügyészség pedig kérelmezte előzetes letartóztatását, így nem csak másnaposság miatt fájhat a feje az illetőnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: