2015-05-11 14:26:02• hírek • Kocsis Zoltán

Mától kezdődik az idei Kultúrkaraván

Május 11-én, hétfőn idén is útjára indította a Szatmári Kultúrkaravánt a Szatmár Megyei Tanács. A húsznapos rendezvénysorozat folyamán leginkább a megyeközpontben székelő kulturális intézmények ellátogatnak a megye valamennyi városába. A cél természetesen az, hogy minél közelebb vigyék az emberekhez a kultúrát, hogy a kultúra minél elérhetőbb legyen.

„Amikor 2009-ben a kultúrkaraván ötlete megszületett, az volt a cél, hogy segítsünk az olyan embereknek, akik valamilyen ok - legyen az időhiány, infrastrukturális vagy anyagi probléma-, miatt addig nem jutottak el a kulturális intézményekbe", mondta Adrian Stef megyei tanácselnök a hétfői sajtótájékoztatón.

A kultúrkaraván során ugyanis a megyei tanács égisze alatt működő kulturális intézmények a következő húsz napban ellátogatnak Erdődre, Nagykárolyba, Sárközújlakra, Tasnádra és Avasfelsőfaluba, de kínálnak érdekességet a szatmárnémetiek számára is.

„A paletta széles, gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt kínálunk látnivalót, érdekességeket", tette hozzá Riedl Rudolf, a megyei tanács alelnöke magyarul!

A szervezéshez a megyei tanács mellett a polgármesterek is hozzájárulnak. Ők biztosítják a szükséges termeket, helyiségeket, ellátást. „Éppen ezért tartozunk komoly köszönettel a polgármestereknek is. Ismét bebizonyítjuk azonban, hogy a legjobb kulturális szervező a megyei tanács. Ugyanakkor kötelességünk is, hogy segítsük az embereket, hogy közelebb hozzuk számukra a kultúrát", jelentette ki Mircea Govor alelnök.

A Szatmári Kultúrkaraván tehát hétfőtől vasárnapig Erdődön és Nagykárolyban lesz jelen, Sárközújlakon és Tasnádon 18-24. között, Avasfelsőfalun és Szatmárnémtin 25-31. között.

A részletes promgramot a Szatmár Megyei Tanács honlapján lehet megtalálni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: