2019-03-12 09:11:01• hírek • Bede Emőke

Matematikából próbavizsgáztak kedden a 7. és 8. osztályosok

Március 11-én román nyelv és irodalommal rajtolt el a nyolcadikosok számára megszervezett országos vizsgák szimulációja, ám ebben az évben már nem csak az általános iskolák végzős osztályai, hanem a hetedikesek is tollat ragadtak.

Országos szinten mintegy 350 ezer, Szatmár megyében pedig 6213 diákot vártak hétfőn a román nyelv és irodalom területén szerzett ismereteket felmérő próbavizsgára. A beiratkozott 3156 hetedikes közül a vizsga napján végül csak 2896-an jelentek meg, a 3057 nyolcadikosból pedig 2848-an vágtak neki a megmérettetésnek. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közleménye szerint az első nap rendben zajlott le az iskolákban, szabálysértést nem jelentettek.


A keddi nap során a gyerekek matematikai tudását teszik próbára, majd szerdán az anyanyelvi próbavizsgával zárul a 7. és 8. osztályosok felmérése. Az eredményekre március 22-ig kell várni. Ezzel kapcsolatban a tanügyminisztérium közölte, hogy a próba-képességfelmérő eredményeit iskolán, illetve osztályon belül beszélik meg, és a tanuló vagy szülő igénylésére a kapott jegy bekerülhet a naplóba is.


A szimuláció célja hozzászoktatni a tanulókat a vizsgakörülményekhez, felmérni a tudásukat és pótolni az esetleges hiányosságokat, hogy minél jobb eredményeket érjenek el a júniusban immár élesben zajló országos tudásfelmérőn – idézte a szaktárca közleményét korábban az Agerpres hírügynökség.


Hozzászólnál? Kötetlen hangnemben beszélgetnél a témáról? Megosztanád saját tapasztalataid? Akkor csatlakozz a Szatmár.ro Exkluzív csoportjához, ahol egymással és a cikkek szerzőivel is megbeszélheted az általad fontosnak ítélt kérdéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: