2009-05-13 13:41:31• hírek • Ferenczi Noémi

Matematikából írtak félévit

Szerdán délelőtt írták a matematika egységes félévi dolgozatokat a hetedikes és nyolcadikos diákok.

A hetedikes diákok számára szerdán lezárult az egységes félévi dolgozatok írásának időszaka. A nyolcadikosoknak még hátra van egy tesztírás, választás szerint földrajzból vagy történelemből, melynek időpontja május 21.

A szerda délelőtti dolgozatírás 10 órakor kezdődött. A diákoknak két óra állt rendelkezésükre a tételek kidolgozására. Országszerte több mint 400 ezer hetedikes és nyolcadikos diák írta meg szerdán a matematika dolgozatokat. Szatmár megyében 3694 hetedikes volt beiratkozva a dolgozatírásra, és összesen 3575-en jelentek meg. A feliratkozott 3849 nyolcadikosból pedig 3732-en írtak szerdán félévit.

Ahogyan az tesztírásokkor lenni szokott, voltak olyan diákok, akik számára nem okozott nehézséget a tételek kidolgozása, viszont jócskán voltak olyanok is, akik nehéznek találták a kapott feladatsort.

 

 

A matematika félévik eredményeire még néhány napot kell várni, és úgy néz ki, a román nyelv- és irodalom félévi dolgozatok eredményei is nehézkesen születnek meg, ugyanis a minisztérium tájékoztatása szerint, szerdán kellett volna kifüggesszék az eredményeket. Mariana Brumboiu, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség sajtóreferensének elmondása szerint, a szerdai nap az utolsó javításra szánt nap, így valószínűleg, csütörtökön fogják közzé tenni az osztályzatokat.

Az anyanyelv félévik eredményeit viszont már lehet tudni. Összesen 999 dolgozatot javítottak ki, ebből 203 nem érte el az átmenő osztályzatot és 9 diák írt tökéletes dolgozatot. A legtöbb hetedikes 9 és 9.99 közötti osztályzatot kapott. Összesen 1044 nyolcadikos diák írt magyar nyelv- és irodalom félévit. A jegyek alapján úgy tűnik, jobban teljesítettek mint a hetedikesek, ugyanis 155-en buktak meg, és 34-en kaptak 10-est.

Azok a diákok, akik ezúttal nem jelentek meg a dolgozatíráson, illetve nem érnek el átmenő osztályzatot, a pótvizsga időszakban újravizsgázhatnak.

Az egységes félévi jegyek eredményei beszámítanak majd a középiskolába való beiratkozáskor.


A diákok ezúttal is két órát kaptak a tételek kidolgozására

A diákok ezúttal is két órát kaptak a tételek kidolgozására


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: