2009-12-01 17:13:50• hírek • Szatmár.ro

Matematika verseny

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány (MATEGYE) idén is megszervezi a Zrínyi Ilona matematika versenyt. Jelentkezni december 9-ig lehet.

Több éves múltra tekint vissza az évente megrendezett Zrínyi Ilona matematika verseny, melyen évről-évről a legtehetségesebb magyarországi és határon túl élő magyarul tudó általános iskolások mérhetik össze tudásukat illetve bizonyíthatják tehetségüket. Ez a megmérettetés a térség egyik legnépszerűbb matematikaversenye. Az elmúlt évben az indulók száma több mint 65000 volt.

Azok a III.-VIII. osztályos diákok, akik részt szeretnének venni ezen a színvonalas megmérettetésen december 9-ig jelentkezhetnek. A versenyt két fordulóban rendezik meg teszt formájában. A feladatok főképp logikai tudást igényeltek, de a számítási készségre is szükség van a jó eredmény eléréséhez. A verseny legfőbb célja a matematika megszerettetése a diákokkal, illetve a tehetséges diákok felfedezése és jutalmazása.

A Zrínyi Ilona matematika versenyen minden évben közel ezer szatmári diák vesz részt. A legjobbak tovább jutnak a nemzetközi döntőre, ahol minden megyét a hat legjobb eredményt elérő diák képvisel.

Az első fordulót a megyeszékhelyen kívül, már évek óta Nagykárolyban és Tasnádon is megszervezik. A tervek szerint, idén már Sárközújlakon is megszervezik a verseny első fordulóját.

Az első forduló február 19-én pénteken 15 órai kezdettel kerül megrendezésre. A döntőre pedig április 1. és 3. között kerül sor Székesfehérváron.


Az elmúlt évben az indulók száma több mint 65000 volt

Az elmúlt évben az indulók száma több mint 65000 volt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: