2010-10-13 11:38:15• hírek • szatmar.ro

Gordiusz Matematika Verseny

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány az idei tanévben is megrendezi a Gordiusz kétfordulós (körzeti verseny, döntő) matematika feleletválasztós tesztversenyt, magyarországi és határon túli középiskolák magyarul tudó diákjai részére – tudtuk meg Kovács Béla matematikatanártól.

Az elmúlt tanévben Magyarországról és a határon túli iskolákból összesen 10 856-an vettek részt. Szatmár és Máramaros körzetéből 687 tanuló nevezett be, és közülük hat versenyző vett részt a nemzetközi döntőn igen szép eredménnyel.

A verseny célja: a matematika népszerűsítése, valamint lehetőséget biztosítani arra, hogy az első fordulóban egy-egy körzet középiskolás korú tanulói a hagyományos versenyektől eltérő formában mérhessék össze matematika tudásukat, logikus gondolkodási képességüket évfolyamtársaikkal. Az első forduló legjobbjai a Kecskeméten megrendezendő döntőben vetélkedhetnek egymással.

A versenyen IX-XII. osztályos tanulók vehetnek részt iskolatípustól függetlenül (elméleti líceumok és szakközépiskolák). Az első, körzeti fordulót 2011. február 18-án, 15 órától rendezik meg.

A feleletválasztós, harminc kérdéses teszt megoldására minden versenyzőnek 90 perc áll a rendelkezésére. A feladatok után öt lehetséges válasz található, amelyek közül pontosan egy helyes. A helyes válasz betűjelét a feladatlaphoz mellékelt kódlapon kell megjelölni.

Az országos döntőt Kecskeméten 2011. április 20–22. között rendezik meg, ahova minden évfolyam legjobbjai kaphatnak meghívást. Külön kategóriában versenyeznek az elméleti líceumok tanulói és a szakközépiskolások.

A versenyre benevezett iskolák részéről név szerinti kérünk, feltüntetve a tanuló osztályát, tanárát és az osztály profilját.

Nevezési határidő november 30. Kérjük az iskolák mielőbbi jelentkezését (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, tel/fax: 0261-717346), a kódszámok és jelszavak megadásához. A versennyel kapcsolatos részletes leírások megtalálhatók a www.mategye.hu internet címen. Ugyanitt történik a versenyre való benevezés iskolák szerint.

A körzeti verseny lebonyolítására, a legjobb eredményeket elért tanulók díjazására, valamint a döntőn való részvételhez a szervezők segítőkész vállalkozó személyek illetve cégek anyagi támogatását is várják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: