2010-10-27 14:14:19• hírek • Szatmár.ro

Matematika és informatika konferenciát tartanak

Ebben a tanévben Szatmárnémeti ad otthont a határon átívelő Matematika és Informatika Didaktikai Konferenciának. Jelentkezési határidő: november 1.

Az előző évi MIDK 2010 konferenciához hasonlóan a Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) szatmárnémeti kihelyezett tagozata valamint a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola 2011-ben is megrendezi a Matematika és Informatika Didaktikai Konferenciát (MIDK 2011). Az eddigiektől eltérően a konferenciát Szatmárnémetiben rendezik meg 2011. január 28-30. között - tájékoztattak a szervezők, Herendiné Kónya Eszter, debreceni főiskolai docens, Baranyai Tünde, egyetemi adjunktus és Kiss Sándor, középiskolai tanár.

A konferencia fő célja, hogy a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó, kutatók számára találkozási lehetőséget biztosítson. Továbbá, hogy a résztvevők beszámolhassanak aktuális kutatásaikról, tanácsokat, ötleteket kapjanak, esetleg bekapcsolódjanak egymás kutatásaiba, közös programot indítsanak.

Az új helyszín pedig lehetőséget nyújt az erdélyi matematikusok, matematikatanárok nagyobb létszámban való részvételére is.

A konferencián elhangzó előadások néhány kiemelt téma köré csoportosulnak. Egy-egy ilyen téma vitaindító előadásának megtartására a matematika és informatika didaktika neves szakértőit kérték fel a szervezők. A beszámolókat meghallgatva, a konkrét reflexiók után, kötetlen beszélgetésben lehetőség nyílik ötletek felvetésére, tanácsok, javaslatok megfogalmazására, közös kutatási kérdések, programok kialakítására.

A tavalyi tapasztalatokat figyelembe véve az előadásokon kívül poszter-bemutatót is szerveznek. A poszterek alkalmasak lehetnek egyrészt rövidebb terjedelmű kutatások bemutatására, másrészt az előadáson elhangzottak kiegészítésére is. A konferencia időpontja 2011. január 28-30. A konferencia helyszíne: Babes - Bolyai Tudományegyetem, szatmárnémeti kihelyezett tagozata (Szatmárnémeti, Petőfi utca 47.)

Előadóként vagy résztvevőként jelentkezni a BBTE szatmárnémeti tagozatának honlapján (www.bbtepedsm.ro) a MIDK 2011 menüpont alatt található jelentkezési lap kitöltésével és a baratun@yahoo.com címre történő visszaküldésével lehet.


A Babes-Bolyain tartják a konferenciát
A Babes-Bolyain tartják a konferenciát


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: