2017-02-23 10:52:49• hírek • Szatmár.ro

Maszkurabál lesz szombaton a Lépésházban

A jelmezkészítés és a Maszkurabál a Szatmár Megyei Tanács és a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ segítségével valósul meg.

Február 25-én 19 órától farsangi álorcosbált szervez a Borókagyökér Egyesület. A maszk kötelező!

"A farsangi időszak Vízkereszttől a húsvétot megelőző negyven napos böjt kezdetéig, hamvazószerdáig tart. Itt van a mulatozások, lakodalmak, bálok, maszkos alakoskodások ideje. Nálunk a faluban a maskarába öltözött embereket hívták maszkuráknak, házról-házra jártak, volt ahova behívták őket, fánkkal, pálinkával kínálták őket. Volt ahova nem kelletek - na az ilyen fukari gazda keresgélhette az eldugott dolgait másnap" - indokolják a Maszkurabál elnevezést a Borókagyökér Egyesület által készített meghívóban.

Mert Maszkurabált szerveznek szombaton, február 25-én 19 órai kezdettel a Lépésházban. Ezen az Amulett zenekar gondoskodik majd a jó hangulatról, de fel fog lépni Méhes Kati színművésznő és a Röpike Néptáncegyüttes is. A ceremóniamester pedig Gyönyörű Zsiga lesz. A belépő 50 lej, amiért a vendég hidegtálat, gulyást, töltött káposztát és egy kupica pálinkát kap - a többi italról pedig mindenkinek magának kell gondoskodnia. A maszk viselete pedig kötelező!

"Tudnod kell, kedves maszkurabálba jelentkező, hogy ez maszkabál, tehát a maszk kötelező. Bocsáss meg nekünk, a szervezőknek, de maszk nélkül nem jöhetsz be. Még te sem" - írják a szervezők. Persze segítenek abban, hogy mindenki megfelelően legyen maszkírozva, pénteken 17 órai kezdettel például az érdeklődők velencei maszkokat készíthetnek majd.

Ha részt vennél a bálon, akkor azt legkésőbb péntek reggel 8-ig jelezd a 0729-677-930-as telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: