2012-03-29 17:43:31• hírek • Szatmár.ro

Maszkok és festmények az Alkotóház-galériában

Csütörtökön, 17 órakor a Szatmári Alkotóház Galériában került sor Pastor Mihaela és Tent Aurel közös kiállításának a megnyitójára.

Pastor Mihaela velencei maszkokat, Tent Aurel pedig festményeit mutatja be a nagyközönségnek a képzőművészeti kiállításon, amely május 23-ig tart nyitva az 1 Decembrie 1918 utca 11 szám alatt található Alkotóház Galériában.

Pastor Mihaela 1974 november 8-án született. 1993-ban elvégzi a Szatmárnémeti ”Ioan Slavici” Főgimnáziumot, 2009-ben, Bukarestben elvégzi a Belső Design és Díszítés Művészete kurzust. 2011-től a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének tagja, annak kinevezett titkára és részt vesz annak közös kiállításain Szatmárnémetiben, Hadadon, Kolozsváron, Gyergyószentmiklóson, Aranyosmeggyesen. Kezdetben belső építészettel és díszítéssel foglalkozott, de már több mint öt éve átállt az egyedi díszmaszkok készítésére. Alkotó munkája során porcelánport, arany és ezüst fóliákat, selymet, különböző tollakat, gyöngyöket használ fel. A kiállításon összesen 18 velencei maszkot mutat be.

Aurel Tentet valószínűleg nem kell bemutatni a szatmári művészetkedvelőknek. Nagyváradon született 1930 november 18-án. Általános iskoláit Temesváron végzi, ott kapja első rajz és festészeti leckéit. 1950-ben elvégzi a Székelyudvarhelyi Elméleti Líceumot és beiratkozik a Kolozsvári Ion Andreescu Szépművészeti egyetemre, melyet egy év után abbahagy és átnyergel a Brassói Műszaki Egyetemre, melyet el is végez 1958-ban. Bákóban végzi el a Művészeti Iskolát, itt rendezi meg első személyes kiállítását. Két évig a Bákói Művészeti egyetem hallgatója, a helyi Művészek Egyesületének tagjaként rész vesz az egyesület kiállításain. 2000-ben Szatmárnémetibe költözik és rögtön beleveti magát a művészeti életbe. A Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjaként részt vesz annak mindegyik közös kiállításán, évente megrendezve Szatmárnémetiben az egyéni kiállításait is.

A kiállításmegnyitót Koncz Kriszta (zongora) és Varga Zsuzsanna (hegedű), a Szatmári Művészeti Iskola valamint a Szatmárnémeti Popp Aurel Művészeti Gimnázium diákjai  tették színesebbé előadásukkal.

Tent Aurel egyik alkotása

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: