2012-07-17 13:55:37• hírek • mtiT

Masszív, hajtós csapat vár a Debrecenre

Kondás Elemér, a Debreceni VSC-TEVA vezetőedzője szerint játékosainak nagyon fegyelmezetten kell majd futballozniuk az albán bajnok Skenderbeu vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 2. fordulójának első, keddi mérkőzésén.

"Egy masszív, hajtós csapat vár ránk, játsszák a futballt, és rengeteget futnak" - nyilatkozta a szakember a dvsc.hu oldalnak. "Több jó labdarúgó alkotja a keretüket, oda kell figyelnünk rájuk, ahogyan arra is, hogy hazai pályán játszanak és fanatikus szurkolótáboruk majd űzi, hajtja őket."

Kondás hozzátette, igyekeznek kijavítani azokat a hibákat, amelyeket a Videotonnal szemben büntetőkkel elveszített múlt szerdai Szuperkupa-döntőn elkövettek, ugyanakkor legalább annyira fegyelmezettnek kell majd lenniük, mint voltak a fehérváriak ellen.

"Volt egy rövid időszak, amikor nem voltam elégedett a csapat teljesítményével, azt kell áthidalni és még jobb játékra törekedni" - mondta a szakvezető. "Egy kupamérkőzést idegenben sokkal jobb kezdeni, mert hazai pályán még mindig van lehetőség a javításra. Két meccsen dől el a továbbjutás, Albániában a lehető legjobb eredményt kell elérni."
A DVSC-TEVA repülőgépe hétfő reggel indult Tiranába, az eltiltott Ibrahima Sidibe, valamint a sérüléssel bajlódó Selim Bouadla, Ludánszki Bence és Roguy Meye nem tartott a csapattal.

A debreceniek edzése a Skenderbeu otthonában fotó: MTI

A Skenderbeu eddig egy alkalommal, az előző kiírásban szerepelt a BL selejtezőjében. A korcei gárda akkor is a második fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, s a később negyeddöntős ciprusi APOEL Nicosia kettős győzelemmel, 6-0-s összesítéssel búcsúztatta. Az albán együttes az európai szövetség (UEFA) június 29-i klubranglistáján a 364. helyet foglalja el, míg a Debrecen - legjobb magyarként - a 174. helyen áll.

A mérkőzés - amelyet az m1 élőben közvetít - kedden, 21:30 órakor a bolgár Nikolaj Jordanov sípjelére indul a 12 ezer férőhelyes Skenderbeu Stadionban. A visszavágót jövő kedden rendezik Nyíregyházán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: