2009-08-03 14:43:06• hírek • Szatmar.ro

Massa hazatért, a Williams akadékoskodik

Az angol istálló nem engedi Schumachernek, hogy az idei Ferrarival teszteljen.

Egy héttel a Hungaroringen elszenvedett súlyos fejsérülése után elhagyhatta a budapesti kórházat Felipe Massa és egy kisrepülővel hazatért Brazíliába. Édesapja, Luiz Antonio Massa az elutazás előtt köszönetet mondott a fiát ápoló orvosoknak. „Köszönöm a kórház személyzetének a tökéletes ellátást, valamint azt, hogy rendelkezésünkre bocsátották azt a kis helyiséget, amelyben mi, családtagok, megszállhattunk."

Eközben Michael Schumacher gőzerővel készül arra, hogy három éves kihagyás után helyettesítse egykori csapattársát a hátra lévő futamokon. Pontosabban csak készülne, ugyanis az érvényben lévő teszttilalom miatt csak akkor tesztelhetné a Ferrari 2009-es autóját, ha minden egyes istálló beleegyezését adja.

Márpedig a német sajtó szerint ez eddig nem történt meg, mivel a Williams nem akar beleegyezni a dologba, míg a Force India még nem döntött. Érdekes, hogy a tavasszal mindkettejüket kizárta a Ferrari elnök által vezetett FOTA a szervezetből, miután azok megegyeztek Max Mosley-val az emlékezetes szabálymódosításokról szóló vitában.

Ugyanakkor a Ferrari egyik történelmi ellenfele, a McLAren nem akarja akadályozni Schumacher felkészülését. „Ez egy kivételes eset. Ha Michael azt mondja, csak akkor tér vissza, ha engedik tesztelni, most mindenki beleegyezett volna. Ha sportszerűek lennénk, engednénk tesztelni", mondta Norbert Haug, a Mercedes motorsport-igazgatója.

Jelen helyzetben Schumacher a Ferrari-szimulátort sem használhatja, így a hétvégén 67 kört tett meg egy 2007-es autóval valamint az erőnléti edzésekre koncentrál.



Schumacher egyelőre nem ülhet be Massa autójába, csak a versenyen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: