2013-03-05 15:02:17• hírek • Szatmár.ro

Másokat felemelni

A Székesegyházban, egymás megsegítésén elmélkedtek a fiatalok, az idei harmadik nagyböjti ifjúsági imaórán.

Nagyböjti felkészülésük részeként, március 3-án, a szatmárnémeti Székesegyházban gyűltek össze a fiatalok, hogy az Egyházmegyei Ifjúsági Iroda által elkészített segédanyagnak megfelelően folytassák elmélkedésüket, haladjanak a Feltámadás ünnepe felé. Míg nagyböjt első vasárnapján "A szív titka", a másodikon pedig "Barátság" címmel tartottak imaórát, a harmadik alkalommal "Másokat felemelni" cím alatt a segítségnyújtás, az egymás iránti keresztény felelősség megtapasztalása állt a középpontban.

A találkozás elején buzdították a fiatalokat, az elkövetkezendő héten imádkozzanak közösen egymásért, hogy azok a nehézségek, amelyeket mindannyian hordoznak, könnyebbek legyenek: "Azok a terhek, amelyeket nap mint nap a vállunkon viselünk, közös ima által egy kicsivel enyhülhetnek. Nem csak akkor vagyunk közösség, és nem csak akkor vagyunk barátja valakinek, ha ott vagyunk vele a szórakozásban, hanem akkor is, amikor terheket visel. Akkor pedig még inkább a barátai vagyunk, és válunk felelőssé érte, amikor csendben imáinkba foglaljuk."

Az imaóra szerkezetében a zsoltározás, szentírásolvasás, elmélkedés, a csend megtapasztalása, gyakorlati rész és sok ének egyaránt jelen volt. Így nyújtott impulzusgazdag időt, teljes élményt a fiataloknak, útravalót a hétköznapokra, a nagyböjti felkészülésre. A találkozás végén Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök áldásával tértek haza a résztvevők. Jövő héten a Kis Szent Teréz templomban folytatódnak a húsvétig tartó imaórák.

Nagyböjti imaóra a Székesegyházban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: