2012-09-12 12:28:05• hírek • Póti Orsolya

Sathmarer Bierfest: sörfesztivál bajor módra

Német sörök, német gasztronómiai fogások és igazi bajor zene várja október 12-14. között a szatmáriakat a Sathmarer Bierfest keretében. A nálunk még újdonságnak számító rendezvényt tavaly szervezték meg első alkalommal: akkor még Sathmarer Oktoberfest néven futott.

Az Észak-Erdélyi Német-Román Gazdasági Egyesület, a Német Demokrata Fórum és a Zirmer Bud, a szatmári Polgármesteri Hivatal és a Szatmár Megyei Tanács támogatásával tavaly első alkalommal próbálta ki azt, hogy mennyire vonzza a szatmáriakat egy német stílusban megszervezett, Oktoberfest jellegű sörfesztivál.

A nagy sikerre való tekintettel a Németországban élő tagok, ismerősök tanácsára idén is megrendezik a fesztivált, ezúttal Sathmarer Bierfest, azaz Szatmári Sörfesztivál néven. A szervezők szeptember 14-én, szerdán tartottak sajtótájékoztatót első alkalommal a rendezvény kapcsán.

Mint megtudtuk, a tavalyi fesztiválon több mint hatezren vettek részt és érezték jól magukat, idén pedig közel 15.000 látogatóra számítanak a szervezők. A nagyszámú résztvevőnek lesz mit ennie és innia, hiszen háromféle menüt, 20.000 liter német sört, 2000 kilogramm „Wurstot", azaz bajor kolbászt, valamint bajor perecet, üdítőket és süteményeket szolgálnak majd fel a három napos rendezvényen.

„Partnereinkkel megállapodtunk, hogy szeretnék hagyományt teremteni a Szatmári Sörfesztivállal, hiszen ezzel bővítjük a megye szórakozási lehetőségeinek palettáját, és egyben újdonságot hozunk a szatmáriak életébe." - mondta el Dan Brumboiu, az Észak-Erdélyi Német-Román Gazdasági Egyesület elnöke.

Andrea Merker szervező a Sörfesztivál kulturális programját ismertette sajtó képviselőivel. A fesztivál nem lenne igazi tradicionális rendezvény a bajor zene nélkül, így idén is jelen lesznek a fényi, kaplonyi, kálmándi és bélteki fúvószenekarok. Október 13-án ünnepélyes megnyitóra kerül sor, melynek keretében felnyitják az első hordó sört, majd közel háromszázan vonulnak fel az városközponttól egészen az ünnepség helyszínéig, a Dana 1. Hotelig. A rendezvény teljes ideje alatt tombola várja a vendégeket, a show-man pedig egy különleges meghívott, Ricky Dandel lesz.

Október 14-én, vasárnap három - német, magyar és román - nyelven zajló liturgiával veszi kezdetét a Bierfest, ezt követően pedig bajor reggeli várja a látogatókat, akik éjjel 24 óráig élvezhetik a bajor ital- és ételkülönlegességeket. A rendezvényt tombolahúzás, majd tűzijáték zárja.

A tavalyihoz hasonlóan egy belépőjegy ára 25 lej, amiben benne foglaltatik egy liter Veldensteiner sör valamint egy bajor specifikumokból összeállított menü.

Október 1-ig cégek és különféle szervezetek is foglalhatnak helyet alkalmazottaik, vendégeik számára. További információkat az egyesület székhelyén, a Fragilor utca 1 szám alatt, a 0261-710-316 telefonszámon vagy az office@drwsm.ro email címen lehet szerezni, asztalfoglalásért, illetve jegyekért pedig keressék fel a Dana 1. Hotel recepcióját, a Károlyi út 128 szám alatt, vagy a Dana 2. Hotel recepcióját a Libertatii tér 2. szám alatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: