2013-09-27 13:25:53• hírek • MTI

Másodszor rendeznek sörfesztivált Pozsonyban

Második alkalommal rendezik meg Pozsonyban a hagyományteremtő céllal létrehozott Óvárosi Sörfesztivált (Staromestsky Beerfest), a pénteken délután fél 4-kor kezdődő rendezvény az idén két napon át tart.

A rendezvényen, amelyet Pozsony óvárosának önkormányzata a Szlovákiai Sör- és Malátagyártók Társulásával (SZVPaS) közösen tart, idén 14 sörgyár több mint 60-féle termékét lehet megkóstolni, köztük olyan sörkülönlegességeket is, mint a fenyősör.

A kísérőrendezvényekkel, köztük különböző versenyekkel, helyszíni sörfőzéssel és a sörfőző szakma múltjába bepillantást engedő bemutatókkal tarkított sörfesztiválra az óvárosi Hviezdoslav téren kerül sor, a rendezvény ünnepi sörmenettel veszi kezdetét.
A tavaly rendkívüli sikert hozó rendezvény célja a szervezők szerint feleleveníteni a város sörfőző hagyományait és felhívni a figyelmet arra, hogy az elsősorban borászvárosként ismert Pozsonynak a sörfőzés terén is komoly múltja van.

A szombat éjszaka záruló rendezvényt hétfőtől a sörfesztivál egy héten át tartó utórendezvénye követi: ennek során a sörfesztiválon bemutatott sörkülönlegességeket közel harminc pozsonyi sörözőben és étteremben is meg lehet majd kóstolni.

Pozsony első sörgyárát 1477-ben alapították, ez a Halpiac téren működött, néhány évvel később azonban már 11 sörfőző létezett a városban. Tavaly a Szlovákiában működő sörgyárakban 3,2 millió hektoliter sör készült. A múlt évben a szlovák lakosság fejenként átlag 78,2 liter sört fogyasztott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: