2013-01-17 16:20:54• hírek • Szatmár.ro

Másodszor lesz Fodor István Emléktorna

Február 12-én lesz két éve annak a napnak, amikor tragikusan fiatalon, 35 éves korában eltávozott kollégánk, Fodor István, akinek emlékére tavaly először rendeztünk emléktornát a mikolai sportcsarnokban, ahol két napon keresztül 19 együttes lépett pályára.

A Fodor István Emléktorna idén február 16-án, szombaton lesz a Pusztadarócon, ahol Găman Mihály polgármester és Vincze Sándor alpolgármester vállalta el a házigazda szerepét, amit ezúttal is köszönnek a szervezők. A torna objektív okok miatt egynapos lesz, ezért természetesen a csapatok számát is csökkenteni kellett, az egy nap maximum 12 együttes részvételét teszi lehetővé.

A viadalra a szervezők, Simon Levente, ifj. Fodor Lajos, Romász János olyan településeket hívtak meg, melyeket a vidék legjobb ismerőjeként „Rodrigo" barátunk és kollégánk a leggyakrabban látogatott meg terepútjai során. Az emlékezés mellett a tornának - akárcsak az elmúlt esztendőben - karitatív jellege is lesz, hiszen a csapatok által befizetett 500 lejes nevezési díjból begyűlt összeget Fodor István két árván maradt gyereke kapja meg, Lilla és István részére már a tavaly személyre szóló bankszámlát nyitottak. A nevezési díjat a csapatok a torna helyszínén fizethetik be ifj. Fodor Lajosnak.

Ami a sportszakmai részt illeti, a csapatok egy 85 centiméter magas vándorserlegért küzdenek meg, ezt a tavaly a tornát vendégül látó Mikola együttese vihette haza egy évre. Az idei viadal előkészületeinek a szervezők idejekorán hozzáláttak, a Szatmári Magyar Hírlap hölgytagjainak közreműködésével megtörtént a csoportok kisorsolása is, az egy tucat csapatot három négyes csoportba sorolták, a kvartettekből az első két helyezett valamint a két legjobb mutatóval rendelkező harmadik helyezett alakulat jut be a már kieséses rendszerű negyeddöntőbe.

A harmadik helyezettek eldöntésénél először természetesen a pontszám dönt, utána a gólarány, majd a több rúgott gól. A csoportokban azonos pontszám esetén először az egymás elleni eredmény rangsorol, majd utána következnek a már fentebb említett kritériumok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: