2019-03-18 08:29:31• hírek • Bede Emőke

Másodszor is kiírták a harmadik híd közbeszerzési eljárását

Szatmárnémeti harmadik hídjának első közbeszerzési eljárása még tavaly novemberben került kiírásra a közbeszerzések optimális lebonyolításáért felelős információs rendszer (SICAP) honlapján, a jelentkezők pedig 2019. január 19-ig tehették meg ajánlataikat. Bár több cég is érdeklődést mutatott a projekt iránt, azonban végül ezek egyike sem lépett tovább az információkérésnél.

Szatmárnémeti polgármestere akkor a Szatmár.ro kérdésére elmondta, a váratlan megfutamodás a kormány kiszámíthatatlan adó- és bérpolitikájának tudható be, a komoly cégek emiatt nem mernek elvállalni egy ilyen nagyszabású munkát. Ugyanakkor az sem elhanyagolható tény, hogy a projekt költségkalkulációja még 2017-ben készült el, s azóta pedig sok víz lefolyt a Szamoson. Kétszer emelték a minimálbért, illetve január 1-től az építőiparban dolgozók minimálbére bruttó 3000 lejre nőtt.


Ennek okán a polgármesteri hivatal arra kérte a tervezőt, hogy készítsen egy friss számítást, mely hamar el is készült. Míg 2017-ben 130 millió lej volt a beruházás összértéke, addig a 2019-es költségkalkuláció szerint a híd megvalósításához kicsivel több mint 196 millió lejre lesz szükség. Ebből az összegből közel 81,5 millió lejt továbbra is Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) biztosít majd, a többit Szatmárnémeti önkormányzatának kell kicsengetnie a saját kasszájából.


Az elkészült költségkalkulációt a városi tanács februári ülése során vita nélkül hagyta jóvá, így a harmadik híd beruházását újfent ki lehetett írni licitre. A SICAP honlapján március 15-én jelent meg a projekt, s az itt közölt adatok szerint a jelentkezők május 8-án, 15 óráig tehetik meg újabb ajánlataikat. Reméljük, ez alkalommal a tender nem marad eredménytelen.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: