2011-02-18 20:09:43• hírek • Szatmar.ro

Második rangadó egy napon belül

A román női kosárlabda-bajnokság hetedik fordulójában, amellyel mellesleg véget ér az odavágók szakasza, a Szatmárnémeti VSK igazi rangadón fogadja a Sepsiszentgyörgy együttesét. A szatmári közönség igazán elkényeztetve érezheti magát, hisz péntek délután a VSK férfi kézilabda csapata a regionális rangadón 35-18 arányban kiütötte a Nagybányát. Hasonló eredménnyel a kosárlabda szerelmesei is alighanem kiegyeznének.

A szombat délután 18.00-kor kezdődő találkozón két olyan együttes lép majd az Ady Endre utcai sportterem parkettjére, amelynek igen fontos lesz a begyűjthető két pont. Az idén tavasszal még százszázalékos hazaiak közel kerülhetnek céljukhoz, a négyes döntőhöz, a vendégeknek viszont szinte csak egy győzelem esetén lenne esélyük elérni a final fourt.

„Az egyik legnehezebb akadály következik, nagyon nehéz meccsre számítunk, de ugyanakkor győzelemre is. Ha most nyer a csapat, és a jövő héten Alexandrián is, akkor második helynél már hátrább nem végezhet, és ezzel közelebb kerülünk a célhoz, ami a fináléba jutás. A Szentgyörgynek viszont a rossz kezdés után létfontosságú a szombati meccs ahhoz, hogy legalább a harmadik helyet megszerezzék, így az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak Az utóbbi hetek hosszú utazásai miatt a lányok egy kicsit fáradtak, ezért a keddi alexandriai kupameccsről hazatérve a csapat felfrissítésén volt a hangsúly", vázolta a célokat Éles Péter menedzser.


A VSK és a Sepsiszentgyörgy összecsapásán ezúttal is kiélezett küzdelem várható
A VSK és a Sepsiszentgyörgy összecsapásán ezúttal is kiélezett küzdelem várható


A két együttes az alapszakaszban már találkozott egymással, akkor Háromszéken a hazaiak 64-55-re győzni tudtak, a Szamos partján azonban a szatmáriak 90-75-re nyertek. A vendégek két játékossal fejezték be a küzdelmet, majd hivatalosan megóvták a meccset, így könnyen lehet, hogy ezúttal a bosszúvágy is hajtja őket.

Minden esetre a szentgyörgyiek nem a legjobban muzsikálnak az idén, hisz eddig hat meccsükből csak hármat tudtak megnyerni. Győztek odahaza az Alexandria (69-61) és az Olimpia (86-60) ellen, valamint a Rapid otthonában (71-39), ám kikaptak Craiován (51-74), Temesváron (44-57) és odahaza az Arad ellenében (64-71).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: