2015-09-05 15:54:36• hírek • Kocsis Zoltán

Második meccsét is megnyerte az Olimpia

A Resicabányán aratott öt gólos győzelmet követően hazai pályán is nyert meccsel mutatkozott be az Olimpia labdarúgócsapata a II. osztályú bajnokság 2015-2016-os idényében a Bihar FC ellen. Ezzel a szatmári sárga-kékek továbbra is maradnak a tabella első helyén - további három csapattal holtversenyben.

A bihariak elleni találkozó azonban nem alakult olyan simán, mint a múlt heti 5-0. A vendégek jól kezdték a mérkőzést, az első félidőben jól játszottak, szűk fél óra elteltével pedig a vezetést is megszerezték Andrei Sulea révén.

Az Olimpia ezzel szemben nem nagyon találta saját játékát, a megszállottan erőltetett beadások nem nagyon vezettek eredményre, így Bogdan Faur és Alex Bostina két kisebb lehetőségétől eltekintve a hazaiak nem nagyon voltak veszélyesek Nagy kapujára.

A szünetben Csík Tibor cserére szánta rá magát, a Rares Takács helyére beálló Adrian Selagea (akárcsak a később beszálló Gabriel Cadar és Darius Lukács) új lendületet hozott a hazaiak játékába. A 73. percben pedig az egyenlítés is megszületett, amikor az előrelopakodó Dumitru Munteanu 11-ről a kapuba bombázott. Pillanatokkal később pedig máris vezetett az Olimpia, miután Selagea remek beadását Faur fejelte kapuba.

Az nagyváradiak hátrányba kerülve megpróbáltak erőforrásokat mozgósítani az egyenlítés érdekében, ám az így keletkezett teret kihasználva Bostina és Lukács növelhette volna csapata előnyét.

A helyzetek azonban kimaradtak, de nem maradt el a második Olimpia-siker. Ezzel a sárga-kékek maradnak a tabella élén az eddig szintén százszázalékos medgyesi Gaz Metannal, a Karánsebessel és a Targovistével együtt.

A hibátlan csapatok száma a következő fordulóban biztosan csökkenni fog, hisz az Olimpia éppen Targovistére utazik. Addig azonban szerdán Nagybányán vár egy szintén nehéznek ígérkező fellépés a Román Kupában.

Az Olimpia összeállítása: Baican- Munteanu, Tataru, Heil, Iuhas- Bura (68. Cadar), Villand (64. Lukács), Chivari, Takács (46. Selagea)- Faur, Boștina

További eredmények:
Gaz Metan - Tatrang 2-1
Kolozsvári Universitatea - UTA Arad 0-1
Râmnicu Vâlcea - Resicabánya 3-2
FC Brassó - FC Karánsebes 0-1
Pankota - Nagybánya 1-4
CS Mioveni- Chindia Târgoviște 2-3

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: