2014-02-25 17:30:08• hírek • Kocsis Zoltán

Második lett az Olimpia kölyökcsapata a csengeri Farsang Kupán

Három csapat is képviselte Szatmárnémetit a hétvégén Csengerben megrendezett Farsang Kupa elnevezésű utánpótlás teremlabdarúgó tornán. Közülük a legsikeresebbnek az Olimpia kölyökcsapata bizonyult, amely a második helyen végzett.

A bajnokságon nyolc csapat vett részt, köztük a szatmárnémeti Olimpia, valamint a Sportklub két csapata. A mezőnyt két négyes csoportra osztották. A tornán csak a 2000 január elseje után született gyerekek vehettek részt - egy csapat keretében 16-an szerepelhettek.

Az A csoportba a Sportiskola I-es számú csapata került, amely 2-1-re kikapott a házigazda Csengertől, majd 3-0-ra legyőzte a Gyürét, végül 2-1-re kikapott a későbbi győztes Kisvárdától. A B csoportban az Olimpia tökéletesen teljesített, 4-3-ra legyőzve a Filo SE Nyíregyházát, majd 4-1-re a Kisvárda II. csapatát, végül pedig a 1-0-ra a Sportiskola II. csapatát. Utóbbi 3-2-re verte a Kisvárda II-t és 2-2-es döntetlent ért el a Filo SE ellen.

A kiírás szerint a csoport első két helyezettje játszotta az elődöntőket és mindkét meccsen volt szatmárnémeti érdekeltség. Ugyan a Sportiskola II. 2-1-re kikapott a Kisvárda I-től, ám a másik ágon az Olimpia 3-2-re legyőzte a Csengert és ezzel döntőbe jutott.

A fináléban azonban a Kisvárda jobbnak bizonyult és 2-0 arányban nyerni tudott. Érdekesség, hogy a helyosztókra mintha elfogyott volna az erő a szatmárnémetiekből, mivel az 5. helyért játszó Sportiskola I. 3-2-re kikapott a Filótól, a harmadik helyért pályára lépő Sportiskola I. pedig a 2-0-ra a hazaiaktól.

A Farsang Kupa végeredménye:
1. Kisvárda I.
2. Szatmárnémeti Olimpia
3. Csenger
4. Szatmárnémeti Sportiskola II
5. Filó
6. Szatmárnémeti Sportiskola I
7. Kisvárda II.
8. Gyüre SE

Különdíjak:
gólkirály: Pop Razvan (Sz. Olimpia)
legjobb mezőnyjátékos: Szőr Levente (Kisvárda)
legjobb kapus: Bálint László (Csenger
legsportszerűbb csapat: Gyüre

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: