2012-01-06 09:04:28• hírek • Kocsis Zoltán

Második leggyengébb eredményét futotta Gyenes

Nem sikerült valami jól a Dakar rali ötödik szakasza Gyenes Emánuel számára: a szatmári motoros 33.-ként tette meg a Chilecita - Fiambalá távot. Az autósok között továbbra is tarol a Mini, a motorosok között folytatódik a Despres - Coma párharc.

Az első, Mar del Plata és Santa Rosa de la Pampa közötti szakaszon elért 38. helyezése óta nem sikerült olyan rosszul Gyenes Maninak a versenyzés, mint csütörtökön. Az Autonet által támogatott motoros a 33. helyen ért Fiambalába. Hogy mennyire nehéz volt a szakasz és hogy mennyire kiegyenlített a küzdelem, azt az is jelzi, hogy Gyenes ezzel együtt is előbbre lépett egyet az összesített táblázaton, ahol jelenleg a 22. pozíciót foglalja el. A Vectra Racing Team másik pilótája, Marcel Butuza viszont idei legjobb eredményét érte el azzal, hogy a 44. helyen ért be, ezzel az összesített táblázaton feljött az 52. helyre - 21 helyet lépve előre.

Az élmezőnyben tovább folytatódik Cyrill Despres és Marc Coma közötti párharc. Ezúttal a francia volt gyorsabb és összesítettben is vezet spanyol riválisával szemben majd tíz perccel. Csütörtökön meglepetésre a spanyol Juan Barreda ért be harmadikként, míg az összesített táblázaton egy másik ibériai, a portugál Helder Rodriguez áll a tabella harmadik helyén.

Peterhansel és a sivatag

Az autósoknál tovább tart a Mini remeklése: a lengyel Krzysztof Holowczyc immár a negyedik, aki a Cowley-ban gyártott modellel futamot nyer. Csütörtökön Robby Gordon és Stephane Peterhansel követte őt a célba, az összesítettben Peterhansel négy perccel vezet Holowczyc és tíz perccel Nani Roma előtt.

Motorhiba ellenére is elégedett lehet az ötödik szakasszal Szalay Balázs és Bunkóczi László: a 29. helyen értek célba, az összesített táblázaton pedig a 28. helyre léptek előre. Az újonc Sebestyén Sándor - Bognár József páros a 99. helyen ért célba, ezzel pedig feljött a 98. pozícióba, míg a kamionok között a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc 33. volt csütörtökön, az összesítettben pedig a 24 helyen áll.

Az ötödik nap tragikomikumát az Orlando Terranova - Andy Grider amerikai páros biztosította. A szerdán másodikként záró páros valamin úgy összeveszett, hogy utóbbi összepakolt és hazautazott. Navigátora nélkül pedig Terranova a verseny feladására kényszerült!

Pénteken pihenő vár a versenyzők, a nagy hó és az eljegesedett utak miatt a szervezők törölték a Fiambalá - Copiapo között szakaszt. Szombaton a Copiapo - Copiapo „hurokszakasszal" folytatódik a küzdelem.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: