2013-07-04 19:12:27• hírek • Szatmar.ro

Második hellyel kezdett Gyenes a Red Bull Romaniacsen

2005, 2006 és 2009 után harmadszor is dobogón zárhatja talán a Red Bull Romaniacset Gyenes Emánuel - erre enged legalábbis következtetni az első szakaszon elért második helye. Az egyetlen olyan pilóta, aki eddig mind a kilenc RBR-en rajthoz állt és végigment, egy számára is ismeretlen új motorral versenyzik.

Gyenes ugyanis alig néhány nappal a verseny előtt kapta meg új motorját, egy Husaberget. Az egy évtized után a KTM-et lecserélő Mani a keddi prológon még erősen ismerkedett új gépével, talán ennek is tudható be a 17. hely.

„Egy igen látványos pályát alakítottak ki a szervezők, de sokat kínlódtam, mivel nem tudtam még megszokni a motort. Mindössze két napja van nálam ez a Husaberg, és pályafutásom során most először nem KTM járgánnyal versenyzek. Remélem, hamar megszokom a motort, és tizedik alkalommal is befejezem ezt a kemény versenyt", mondta Gyenes a Nagyszeben központjában kialakított akadálypálya abszolválása után.

Az első hegyi szakasz viszont annál inkább jól sikerült! A Fogarasi havasokban megtett 114 kilométer után ugyanis Gyenes másodikként ért célba az új-zélandi Kevin Archer mögött hét perccel lemaradva.

Ami a Pro kategóriát illeti, a címvédő Graham Jarvis nyerte az első szakaszt a német Andrea Lettenbichler és a spanyol Alfredo Gomez előtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: