2014-09-08 15:08:50• hírek • MTI

Második gyermekét várja Katalin hercegnő és Vilmos herceg

Második gyermekét várja Katalin hercegnő és Vilmos herceg: első terhességéhez hasonlóan a cambridge-i hercegnőt ezúttal is súlyos reggeli rosszullét miatt kezelik - közölte a királyi hivatal.

A Clarence House hétfői közlése szerint a házaspár és családjaik is "nagyon boldogok" a baba érkezése miatt. A hivatal szerint Katalint - polgári nevén Kate Middletont - súlyos reggeli rosszullétek miatt kezelik az orvosok a Kensington-palotában.

A cambridge-i hercegnő első várandóssága idején is a nagyon heveny terhességi rosszullétek miatt szorult kórházi kezelésre. Jelenlegi állapota miatt a 32 éves hercegnőnek valószínűleg extra vízfelvételre, gyógyszeres kezelésre és tápanyagokra lesz szüksége.

David Cameron brit miniszterelnök elmondta, hogy "nagy örömmel töltötte el az újabb baba érkezésének híre". A gratulálók névsorát gyarapította továbbá Ed Miliband munkáspárti vezető, valamint Canterbury érseke.

A hercegi házaspár elsőszülöttje, György herceg tavaly júliusban jött világra és nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg - Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia - után a harmadik a brit trónutódlási sorban. Születendő testvére így a negyedik helyre kerül, az ötödik helyre utasítva a jelenlegi negyediket, Harry herceget, Vilmos öccsét.

A Clarence House szerint jelenlegi állapota miatt Katalin nem tudja elkísérni férjét az Oxfordi Egyetemre szervezett programjukra. Katalin a közeljövőben indult volna először egyedül hivatalos tengerentúli látogatásra: a cambridge-i hercegnő szeptemberben utazott volna Máltára Erzsébet királynő képviseletében - emlékeztetett a BBC News.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: