2014-05-20 18:48:10• hírek • Szatmár.ro

Második gyermekének adott életet egy 13 éves lány

Vasárnap éjszaka szülte meg második gyermekét egy mindössze 13 éves petei illetőségű lány. Első gyermeke már több, mint 1 éves, élettársa és mindkét gyermekének az édesapja pedig decemberben tölti be a 18. életévét.

Évente több alkalommal is megtörténik Szatmár megyében, hogy egy szinte még gyermek anya csecsemőnek ad életet, ám az meglehetősen ritka, hogy egy 13 éves lány már a második babáját szülje meg.

A szóban forgó B. M. Adriana Petén él élettársával - aki decemberben tölti a 18. életévét - egy viskóban. Nemrég, a szüléshez közel bekerült a szatmárnémeti anyaotthonba, onnan vitték kórházba vasárnapról hétfőre virradó éjszaka. A Szatmár Megyei Kórházban aztán megszülte második gyermekét is: a kicsi egészséges, 2,85 kilogrammal jött világra és 10-es jegyet kapott.

Információink szerint a lány most hat hónapig az anyaotthonban maradhat gyermekével, ám az kérdés, hogy a fél év letelte után mi fog történni vele. Amennyiben van egy rokon, aki vállalja, hogy gondját viseli neki és gyermekeinek, akkor az egy megoldás lehet az ügyben. Viszont ha nincs ilyen rokon, akkor a lány gyermekeivel együtt gyermekotthonba kerülhet.

Amennyiben helyesek hírpotrálunk információi, és valóban a második gyermekét szülte meg a most 13 éves B. M. Adriana, feltevődik a kérdés: az apa hogyan úszhatta meg az első gyermek születését követő bűnvádi eljárást - ugyanis ilyenkor hivatalból eljárás indul ellene kiskorúval folytatott szexuális kapcsolat bűntettének az elkövetése miatt.

A kérdéssel a Szatmár Megyei Rendőrséghez fordultunk, ahol ugyan megerősítették, hogy most eljárás indult a fiú ellen, viszont arról nem rendelkeztek információkkal, hogy ez a második gyermeke lenne a párnak. Azt az ígéretet kaptuk, hogy hamarosan bővebb tájékoztatást kapunk az ügyben.

A Szatmárnémeti Lakosságnyilvántartó Helyi Közszolgálat adataiból kiderül, hogy 2013-ban az újszülöttek 4,5%-ának anyukája kiskorú volt. A legtöbb esetben az anya 17 éves volt, az ebben a korban lévők 55 gyereket hoztak világra. A második helyen „természetesen" a 16 évesek vannak 32 gyerekkel, majd a 15 évesek következnek 10 gyerekkel. Az előző évben hat 14 éves leányanya szült, egy alkalommal pedig egy 13 éves gyerekanya is a szülőasztalra került.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: