2009-11-02 16:18:19• hírek • Szatmar.ro

Gyenes-diadal Marokkóban

A szatmári motoros sporttörténelmi tettet hajtott végre.

Nagyszerű eredménnyel zárta a Marokkó Ralit Gyenes Emánuel, hisz a román motorsport-történelem történelmében először tudott valaki futamot nyerni. A szatmári motoros a Production kategóriában végzett az élen, összességében pedig a nyolcadik lett.

Gyenes a Vectra Racing Team színeiben egy 690 köbcentis KTM motorral vágott neki az 1200 kilométeres versenynek, amelyben összesítésben szinte végig az első tízben volt, kategóriájában pedig végül nyerni is tudott. „Nem volt könnyű, hogy újra megszokjam a 690 köbcentis motort, viszont az első nap után már kezdtem felvenni a ritmust. Az első szakasz tűnt számomra a legnehezebbnek, ekkor 277 kilométer kellett megtennünk egy nagyrészt köves terepen. Marokkóban ezt nem nagyon szeretem, nekem jobban tetszett az egyiptomi Fáraó Rali terepe. De azért itt is voltak olyan szakaszok, amelyeken élvezet volt száguldozni. Az utolsó nap sikerült a legjobban, hiszen az ötödik legjobb idővel sikerült bebiztosítanom a végső sikert a géposztályomban" - nyilatkozta Mani.

Nem Gyenes volt az egyedüli roman induló a versenyen, hisz a Marcel Butuza, a szatmári versenyző csapatfőnöke is rajthoz állt, ő a Super Production kategóriában a nyolcadik, összesítettben pedig a 18. lett 525 köbcentis KTM-je nyergében.

A marokkói ralit a spanyol Marc Coma nyerte a norvég Pal Anders Ullevalsetter és Cyril Despres előtt, utóbbi viszont a világbajnoki címmel vigasztalódhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: