2013-01-04 16:49:49• hírek • Szatmar.ro

Második csapatot szeretne az Olimpia

Ioan Campean és Dan Babut
Ioan Campean és Dan Babut

Megújult vezetőséggel, a régi szakmai stábbal és töretlen optimizmussal várja a tavaszt az Olimpia - számolt be a változásokról és a tervekről Dan Babut és Ioan Campean a pénteken megtartott sajtótájékoztatón.

Ami a változásokat illeti, a politikai erőviszonyoknak megfelelően módosult a klub vezetősége is. Szilágyi István lemondott elnöki tisztségéről, helyét Dan Babut vette át. Szilágyi Kovács Máté, Magyar Lóránd, Alexandru Panea, Alexandru Horvat, Adrian Miclea és Ioan Campean mellett a vezetőtanács tagja lesz. Utóbbi lett a VT elnöke, Kovács az alelnök, Miclea pedig a titkár.

Ennél talán jobban érdekli a szurkolókat, hogy a szakmai stáb összetétele nem változott: Csík Tibor marad a vezetőedző, Ioan Dragomir a segítője, Ovidiu Suciu pedig a kapusokkal foglalkozik. Babut elmondta, az Olimpiának jelenleg hét korosztályos csapata van és szeretnék elérni, hogy mindnek külön edzője legyen. Olyan nevek merültek fel, mint Paul Levente, Mircea Bolba, Ciprian Prodan vagy Dacia Nastai.

Elhangzott továbbá, hogy a vezetőség létre szeretné hozni az Olimpia második számú csapatát, amelyben csak 20 éven aluliak játszanának. A csapat a megyei bajnokságban szerepelne - könnyen lehet, hogy már tavasztól, amikor átvenné az Erdőd helyét. Ha ez nem sikerül, akkor legkésőbb nyáron mindenképpen létrehozzák az Olimpia II-t.

Ami az Olimpia felnőttcsapatát illeti, a felkészülés január 14-én veszi kezdetét. A tervek szerint február 3-10. között edzőtáborba vonulnak a fiúk Aknasugatagra, Biharfüredre vagy Vatra Dornei-re. A kerettel kapcsolatban Babut megjegyezte, tárgyalnak a Vaslui vezetőivel Zsiga Ervin kölcsönvételéről illetve több fiatal, Szatmár megyei játékos is a látókörükben van. Cél, a 10 pontos hátrány ellenére, a feljutás.

A vezetők elmondták, szeretnék elérni, hogy az Olimpia fiataljai használhassák a Mobila, Unio, Somesul, Vointa és Dinamo pályákat, hogy a stadionban csak a nagyok meccseljenek és készüljenek. Az Olimpia stadionnal kapcsolatban elhangzott, hogy márciusig elkészülnek a felújítási munkálatok, ősszel pedig hozzáfoghatnak a renováláshoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: