2019-04-04 06:56:12• hírek • Bede Emőke

Második alkalommal rajtolt el a Rotary Club egészségügyi karavánja

Április 3-án immár második alkalommal indította útjára a szatmári Rotary Club azt az orvosi karavánt, mellyel a következő napokban a megye több településén is találkozni lehet majd.

Az április 3. és 18. között zajló akció során egy mobil orvosi egység fogja felkeresni Szamosborhidat, Alsóhomoródot, Borválaszutat, Szelestyehutát és Érendrédet, hogy ezen települések lakosságának is lehetősége legyen egy átfogó orvosi kivizsgálásra. Az önkéntes szakemberek főként azoknak szeretnének ezzel segíteni, akik életkoruk, egészségügyi és anyagi helyzetük miatt nem, vagy csak nagyon nehezen jutnak el a különféle szakrendelésekre. Az akcióban részt vevő specialisták egytől egyik önkéntes alapon vesznek részt a Rotary Club által megszervezett programban, s nekik köszönhetően vérnyomás- és vércukormérésre, ekográfiás vizsgálatra, valamint nőgyógyászati, gasztroenterológiai és kardiológiai kivizsgálásra is lehetőségük lesz a lakosoknak, melyeknek száma előreláthatólag túllépi majd a kétszázat is.



A projekt a Sensiblu Alapítvány és az abrudbányai Rotary Club segítségével valósulhat meg, ugyanis ők bocsátották a szatmáriak rendelkezésére azt a mobilrendelőként szolgáló járművet, mellyel az orvosok településről településre utaznak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: