2016-03-12 11:53:06• hírek • Szatmar.ro

Második HungarOperett Erdélyi turné

Egyre inkább bebizonyosodik, a magyarság megtartó ereje nagymértékben függ a kulturális élet minőségétől is. Feltett szándékunk, hogy a média által közvetített, legtöbbször vitatható értékű műsorok helyett igazi minőségi szórakozásra invitáljuk az erdélyi magyar közönséget.

A cél, hogy az erdélyiek értékes színházi élménnyel gazdagodjanak, nem beszélve arról, hogy a nagyszerű művészek olyan véleménnyel térhetnek haza, amelyek megerősíthetik Erdélynek Magyarországgal való sokrétű kapcsolatát.

A HungarOperett 2010-ben alakult társulat, amely céljául tűzte ki a világhírű, hungarikumnak számító magyar operett hagyományainak megőrzését, népszerűsítését.

Évtizedes hagyományainkat őrizve - alkalmazkodva a mai emberek, a mai kor igényeihez - művelik e világhírű ízig-vérig magyar műfajt, kultúránkat, mindezt Magyarországon és határokon túl. Ennek érdekében fiatalos lendülettel készítettük el látványos produkcióinkat, amellyel szeretnénk hozzájárulni a magyar operett fennmaradásához.

Kollár Péter Erik - az egykori Interoperett szólistája és a HungarOperett alapítója, olyan társulatot hozott létre, amelynek tagjai olyan népszerű művészek és tehetséges fiatalok, akik profi módon művelik az operett műfaját.

A látványos előadásaikban mindenki megtalálhatja a neki tetsző részeket, amelynek egységét a világhírű zenék, az egyedülálló koreográfiák, az egyedi, látványos jelmezek, a különleges látványvilág, a profi szólisták, táncosok, adják.

A tavalyi, 14 erdélyi városban megtartott nagysikerű koncert turné hűen igazolta mindazt, ami a társulat küldetése, és a nagy sikerre és óriási érdeklődésre való tekintettel az idén tavasszal újra nálunk fog turnézni a társulat.

A második erdélyi turné alkalmával a HungarOperett a következő városokban fog fellépni: Szatmárnémeti, Nagyvárad, Kolozsvár, Marosvásárhely, Szászrégen, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szentegyháza, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kézdivásárhely, Kovászna, Sepsiszentgyörgy, Brassó.

Az első, tavalyi turné alkalmával összesen 5400 néző tekintette meg a különleges és egyedi élményt, nyújtó előadásokat. Ez átlagosan előadásonként 415 nézőt jelentett.

Az erdélyi színházkedvelő magyaroknak anélkül, hogy Budapestre utaznának, szállásra és drága színházi belépőkre költenének, most lehetőségük nyílik arra, hogy elérhető áron minőségi kulturális élményben legyen részük.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: