2020-06-13 13:47:45• hírek • Agerpres

Másodfokú viharriasztás az ország 31 megyéjében vasárnap hajnalig

Másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki felhőszakadásokra és szélviharokra szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). A riadó vasárnap hajnalig érvényes 31, köztük Szatmár megyében is.

Az ANM előrejelzése szerint szombat délután és a szombatról vasárnapra virradó éjszaka első felében Erdélyben, Moldvában, Máramarosban, a Körösök-vidékének északi részében, helyenként Munténiában és a hegyvidéken felhőszakadásokra, szélviharokra kell számítani. A széllökések meghaladhatják a 70-80 km/órás sebességet, és nagyobb méretű jégesőre is számítani lehet. A viharokat gyakori villámlások kísérik. A csapadék mennyisége meghaladhatja a 40 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig az 50-80 litert is.


A másodfokú riadó szombat délután 3 órától vasárnap hajnali 2 óráig érvényes. A meteorológusok frissítették ugyanakkor az egy nappal korábban kiadott elsőfokú, rossz időre vonatkozó riasztást is, meghosszabbítva azt kedd reggelig. Szombaton 11 órától kedden 10 óráig az ország dél-keleti és nyugati részének 15 megyéjében fokozott lesz a légköri instabilitás: gyakori villámlások által kísért felhőszakadásokra, jégesőre és szélviharokra kell számítani. A csapadék mennyisége meghaladja a 25-30, kisebb kiterjedésű területeken pedig a 40-60 litert is négyzetméterenként.


A jövő héten kitart a fokozott légköri instabilitás az ország legnagyobb részében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: