2005-07-28 16:00:45• hírek • Szatmar.ro

Drámai árvízhelyzet

20050721m2.jpgAz árvíz súlyos  károkat okozott az országban, Borbély László a  lehetőségeket mérlegeli.

Drámai helyzet alakult ki a moldvai árvíz sújtotta régiókban, a kormányzat a házak újjáépítése mellett alternatív megoldásokban is gondolkodik – jelentette ki szerdán Borbély László, a középítkezési és területrendezési tárca vezetője Vrancea és Galac megyei hivatalos látogatásán.

- Nagy gondot jelentenek a déli megyék és Moldva, ahol több mint 3500 ház összedőlt, és további 2500 nagyon kritikus helyzetben van. Elsődleges prioritásunk felmérni a károkat, majd ezután következik az újjáépítés. A kormány közel 300 milliárd lejt utal ki a régiónak, amellyel 8-900 házat lehet újjáépíteni - jelentette ki a miniszter.

- Sürgősen el kell döntenünk, hogy mi legyen azokkal a házakkal, amelyeket nem kell lebontani, hanem meg kell erősíteni. Valószínű, hogy alternatív megoldásokat kell találnunk, mivel nem lesz idő arra, hogy ezt a kérdést központilag megoldjuk. Valószínű, hogy építőanyagokat adunk a rászorulóknak - mondta Borbély László megbízott miniszter azt követően, hogy felkereste a moldvai árvízsújtott vidékeket.

A Sapard iroda információi szerint, az infrastruktúra fejlesztéssel kapcsolatos projektek közül 83-at érintett a júliusi árvíz, elsősorban Buzau és Bákó megyékben, melyeknek értéke elérte a 156 milliárd régi lejt.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: