2020-06-26 10:34:11• hírek • Agerpres

Másodfokú esőriasztás 7 megyében, elsőfokú riasztás 15 megyében

Olvasói fényképek. Bogdándon kiadós eső volt péntek délelőtt.
Olvasói fényképek. Bogdándon kiadós eső volt péntek délelőtt.

Újabb másodfokú (narancssárga jelzésű) esőriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az ország nyugati és középső részén fekvő hét megyére, illetve egy elsőfokú (sárga), fokozott légköri instabilitásra vonatkozó riasztást, amely 15 megyére érvényes.

A meteorológusok szerint este 9 óráig másodfokú esőriadó van érvényben Fehér és Hunyad megyében, illetve Szilágy, Bihar, Kolozs, Szeben és Gorj megye hegyvidékén. A jelzett területeken felhőszakadások várhatók, a csapadék mennyisége meghaladja a 35-40 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig az 50-70 litert is. Szélviharra, jégesőre, gyakori villámlásokra szintén számítani lehet.


Szintén este 9 óráig érvényes az elsőfokú, rossz időre vonatkozó riasztás a Körösök-vidékén, Máramarosban, Bánságban, Olténia északnyugazti részében, illetve helyenként Erdélyben és a hegyvidéken. Az előrejelzés szerint lesznek fokozott légköri instabilitás által jellemzett időszakok, felhőszakadásokra, jégesőre, erős szélfúvásra kell számítani. A csapadék mennyisége meghaladhatja a 20-25 litert négyzetméterenként, elszigetelten pedig a 40-60 litert is.


A következő megyékre érvényes a riasztás: Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Arad, Temes, Krassó-Szörény és Mehedinţi, valamint Brassó, Argeş, Vâlcea, Szeben, Gorj, Szilágy, Bihar és Kolozs megye egy-egy része. Az ANM tájékoztatása szerint vasárnap és a jövő hét első napjaiban még jelen lesz a légköri instabilitás, főként az ország északi és középső régióiban és a hegyvidéken.




Ön is látott valamit, amit érdemes volna megosztanunk? Készítsen egy-két képet, és küldje el nekünk azokat a Facebook-oldalunkra üzenetben, vagy a szatmar@szatmar.ro e-mail címre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: