2020-06-15 14:08:00• hírek • Agerpres

Másodfokú árvízriasztás lépett érvénybe Szatmár megyében is

Fotó: Szatmár Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség
Fotó: Szatmár Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség

Másodfokú, azaz narancssárga árvízriasztást adtak ki a hidrológusok 21 megye folyóira. A figyelmeztetés kedd délutánig van érvényben.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) szerint az érintett megyék: Szatmár, Kolozs, Szilágy, Máramaros, Bihar, Arad, Hunyad, Temes, Krassó-Szörény, Gorj, Mehedinţi, Brassó, Szeben, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu és Botoşani.


A következő folyók vízgyűjtő medencéjében áll fenn az áradás veszélye: Túr (Szatmár megye), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár megye), Kraszna (Szilágy és Szatmár megye), Berettyó (Szilágy és Bihar megye), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megye), Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Maros (Fehér, Hunyad és Arad megye), Ó-Béga, Bega (Temes megye), Temes, Berzava, Moraviţa, Karas, Néra (Temes és Krassó-Szörény megye), Cserna (Gorj és Krassó-Szörény megye), Motru (Gorj és Mehedinţi megye), Zsil (Gorj megye), Gilort (Gorj megye), Olt (Brassó, Szeben Vâlcea, Argeş és Olt megye), Olteţ (Gorj és Vâlcea megye), Vedea (Argeş, Olt és Teleorman megye), Argeş (Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov és Giurgiu megye), és Prut (Botoşani megye).


Az INHGA szerint Szilágy, Bihar, Krassó-Szörény, Olt és Argeş megye kisebb folyóin fokozott az áradásveszély hétfőn 18 óra és kedden 6 óra között.


Hétfő déltől kedden 20 óráig ugyanakkor sárga árvízriasztás érvényes a Tisza, Visó, Iza, Túr, Szamos, Kraszna, Berettyó, Sebes-Körös, Fekete-Körös, Fehér-Körös, Maros, Ó-Béga, Béga, Temes, Berzava, Moraviţa, Karas, Néra, Cserna, Drincea, Desnăţui, Zsil, Olt, Călmăţui, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Szeret, Prut, Jijia folyóra és a dobrudzsai folyókra.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: