2016-01-29 12:01:43• hírek • Szatmár.ro

Maskulik: A VSK új vezetősége sem képes ellátni a feladatokat

Adrian Albu: ki a hibás azért, mert nyolc hónapig nem volt ki aszfaltozzon a városban?

A városi tanács legutóbbi ülésén az Egyebek pontban többen is a polgármesteri hivatal munkáját kritizálták. Maskulik Csaba RMDSZ-es városi tanácsos a VSK élére kinevezett ideiglenes vezető hozáértését kérdőjelezte meg.

"Olyan történt Szatmárnémetiben, ami az országban nagyon ritka. Elmaradt egy kosárlabdameccs, mert a VSK vezetősége egyszerűen nem volt képes arra, hogy gondoskodjon egy mentőautó jelenlétéről. Van aki azt mondja, hogy kérvényezték a mentőautót, mások szerint megfeledkeztek erről. Úgy tűnik, hogy az inkompetens vezetést egy ugyanolyanra sikerült lecserélni" - mondta Maskulik.

Butka Gergely a Soimoseni utcában lakók panaszaira hívta fel újra a figyelmet. Az utcában kevés a lakó, de annál több a cégszékhely, ahová személyautók és teherautók is járnak, ám ezek számára sokszor szinte járhatatlan az út. "Nem csak ígérgetni kellene, hanem aszfaltozni is, kár hogy a polgármesteri hivatalnak nincs szerződése egyetlen céggel sem aszfaltozásra" - monta Butka.

A városnak régebben két vállalattal is volt szerződése kátyúzásra - az egyik a Szamos jobb, a másik a folyó bal oldalán dolgozott. Ám miután lejárt a szerződés, a jelenlegi vezetésnek hónapokon keresztül nem sikerült újabb szerződést kötnie.

"Felháborító, ami a városban folyik. Biztos van egy felelős, aki a szerződéssel foglalkozott, remélem az ügynek lesznek következményei. Az biztos, hogy a Soimoseni utcában kevés a szavazó, de sok a cég, akikre oda kellene figyelni" - mondta a gyűlésvezető Adrian Albu.

Dorel Coica polgármester nem volt jelen a tanácsülésen, ezért Dan Babut városmenedzser válaszolt a felvetett témákra. Elmondta: hamarosan lezárul a közbeszerzés és újra lesz szerződés az aszfaltozási munkálatok elvégzésére, a Soimoseni utca felújítása pedig elvileg bekerül a város idei költségvetésébe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: