2020-04-11 07:49:59• hírek • Blikk.hu

Máshogy alakul az idei húsvét: így töltik az ünnepet Liptai Claudiáék

A színésznő büszke a lányára, Pankára, mert fegyelmezetten viselkedik a nehéz időkben. /Fotó: Fuszek Gábor
A színésznő büszke a lányára, Pankára, mert fegyelmezetten viselkedik a nehéz időkben. /Fotó: Fuszek Gábor

Négy év kihagyás után ma ismét színésznőként tér vissza a képernyőre Liptai Claudia (46), aki az RTL Klub sorozatában, A Tanár legújabb évadában kapott szerepet. Barbarát, a figyelmes, érzelmes matematikatanárt alakítja, a színésznő pedig elárulta, ő hogyan is áll a számokkal.

– Szerencse, hogy a sorozatban nem kellett tanítanom – kezdte nagyot kacagva Liptai, aki iskolásként hadilábon állt a tantárggyal. – Azt gondolom, ha a mateknál valaki elveszíti a fonalat, akkor azt már nem lehet helyrehozni, mint mondjuk a magyarnál vagy a törinél. Velem is ez történt, ráadásul pont a forgatás során gondolkoztam el azon, milyen fontos, hogy egy tanár empatikus és megértő legyen. Talán az én tanulmányaim is máshogy alakultak volna, ha olyan tanárom van.

A színésznő és családja három hete önkéntes karanténban van, így Claudia nem ússza meg, hogy kamasz lányával, Pankával (13) tanuljon.

– Azért hálát adok, hogy nem egy 18 éves gyerekkel vagyok itthon, aki előtt kinyílt a világ, és menne is. Panka nagyon fegyelmezett, megérti, hogy nem találkozhat a barátaival, sőt, a tanulással sincs gond. Mondjuk a matekban ha akarnék se tudnék segíteni neki. Az apukája nagyon jó volt benne, ezt mindig rábíztam, de a férjem, Ádám is jó matekos, gyakran segít Pankának, aki szerencsére nem rám ütött, és sokkal jobb fizikából és kémiából, mint mondjuk magyarból – árulta el a színésznő.

Ő és a férje, Pataki Ádám tavaly októberben nyitották meg a Pataki Cukit, ám a kialakult helyzet miatt egyelőre be is kellett zárniuk.

– Jelenleg én sem dolgozom, mivel bezártunk. Pár napja elmentem és lefotóztam a süteményeket, hiszen az online vásárlás működik, elvisszük a finomságokat a vevőknek. Ezenfelül a nagy pékség sem zárt be, a dolgozók és a vásárlók is betartják az óvintézkedéseket, Ádám pedig reméli, hogy minél tovább nyitva tudnak tartani, hiszen sok ember munkája függ tőlük – folytatta Liptai, megsúgva, idén a tervektől eltérően ünneplik a húsvétot.

– Nem várunk locsolókat, sőt, Ádám és Marci sem mennek sehova. Elterveztük, melyik nap mit eszünk, mit csinálunk: sütünk például kenyeret és kalácsot. Marci nemrégiben kezdte az óvodát, és bár korábban sokszor kérte, hogy otthon maradhasson, most már szívesen menne. Persze, élvezi, hogy itthon lehet, imád játszani a kertben, ráadásul egy hónapja van egy kiskutyánk is, Rubi, akivel rendszeresen járunk sétálni, jó kikapcsolódás.

Az új regényét írja

Liptai Claudia első regénye, Az álomnő 2012-ben jelent meg. Mint kiderült, már készül a második könyve is.

– Annyit elárulhatok, hogy izgalmas krimi lesz. Még nem tudom, mikor leszek készen vele, hiszen maximalista vagyok, sokáig csiszolgatom a fejezeteket – mondta Liptai.

 

További bulvárhírekért olvassa a Blikk.hu híreit!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: