2011-04-21 11:47:25• hírek • Szatmár.ro

Szatmári Kulturális Napok: áprilistól decemberig

A Kozmix és a Voltaj lesz a Városnap, a Nevergreen a Samfest sztárvendége.

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatala idén is sokszínű rendezvényekkel szórakoztatja a város lakóit: az április végén kezdődő, több nagyszabású rendezvényt magába foglaló sorozatban a dzsessz, a könnyű és a komolyzene, sőt, a kemény rock kedvelői is találhatnak kedvükre valót, de a néphagyományok ápolására is áldoznak idén pénzt. A költségvetés a tavalyi évhez képest hasonló, viszont a rendezvények színvonalát mindenképp emelni szeretnék.

A Szatmári Kulturális Napok április 29-én kezdődnek a Szatmári béke megkötésének 300. éves évfordulójára emlékezve, ennek részeként pedig kiállítást és kerekasztal-beszélgetést is tartanak majd a Megyei Múzeumban.

Május 6 és 9 között szervezi a Német Demokrata Fórum a Polgármesteri Hivatallal közösen a Német Kulturális Napokat, melynek műsorában kóruskoncert, meseverseny, kerekasztal-beszélgetés, rockkoncert és színházi előadás is van, nem is beszélve a már megszokott fúvószenekaros felvonulásról, amelyen a résztvevők német és sváb népviseletben vonulnak végig Szatmárnémeti régi városközpontján.

Május 19-én veszi kezdetét a Sorompók nélkül nevű nemzetközi színházi fesztivál, május 27-én és 28-án pedig a Poesis Kulturális Napok lesznek megtartva, immár 22. alkalommal. Utóbbi hétvége egyébként elég sűrű lesz, hiszen ekkor tartják meg a Szatmárnémeti Városnapot, amelyen a romániai sztárfellépő a Voltaj zenekar lesz, a magyarországi meghívott pedig a mostanság kevésbé aktív Kozmix. A városnapokon lesznek kiállítások, mazsorettes felvonulás, és nem marad el a Miss Szatmárnémeti szépségverseny megrendezése sem. Június elsején pedig gyermeknapot rendeznek a Kossuth Kertben.


A Kozmix lesz a Városnap magyarországi fellépője
A Kozmix lesz a Városnap magyarországi fellépője


Június 23-25-én tartják a Samfest Jazz dzsesszfesztivált, és ami már biztos: fellép többek között a Duo Harry Tavitian Ioan Baciu jr-al kiegészülve, a Marius Pop and The M Theory, a Sarik Péter Quintett.

Július 8-án és 9-én a rockerek örülhetnek, a Semfest Rock helyszíne újra a repülőtér lesz, a meghívottak között pedig olyan zenekarok vannak, mint a Nevergreen, az Iris, a Masterpiece, a Bonfire, a Pain és még sorolhatnánk.

A komolyzene kedvelői a szeptember 29 és október 20 között sorra kerülő Szatmári Zenei Napokat várhatják: a 34 éve megszervezett fesztiválon most is bőséges lesz a kínálat: szimfonikus koncertek mellett lesz operettgála, kamarazenei koncert és zenélni fog a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar is.

Az év a decemberi hónapban megrendezett Christmas Fest-tel ér véget: ez rock, dzsessz, folk koncertet is magába foglal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: