2013-04-19 17:26:51• hírek • Kocsis Zoltán

Másfél százan találtak munkát a pénteki állásbörzén

Közel ezerhatszáz érdeklődő vett részt péntek délelőtt a szatmárnémeti állásbörzén a Szakszervezetek Művelődési Házában. A Szatmár megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség által szervezett eseményen közel százötvenen máris találtak maguknak munkahelyet.

Az ügynökség munkatársai kétszáz Szatmár megyei munkaadót kerestek meg az eseményt megelőző hetekben, közülük azonban alig 57-en vélték úgy, érdemes részt venniük. Ők valamennyien standot állítottak és 433 állást hirdettek meg. Ezek közül negyven igényelt felsőfokú képzettséget. A legnagyobb kínálat a textil és az építőiparban volt.

A szervezők adatai szerint 450 személyt hívtak interjúra a munkaadók, 143 főt viszont azonnal alkalmaztak. Az állásbörzén közel 1600 érdeklődő jelent meg - közülük azonban sokan csak a munkahely utáni érdeklődést igazoló pecsétre hajtottak.

Szatmár megyével párhuzamosan országszerte további 96 helyi vagy megyei ügynökség szervezett állásbörzét. Romániában a munkanélküliségi arány 5,58%, Szatmár megyében viszont ennél valamivel kevesebb. A Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség bejegyzéseiben 7500 munkanélküli személy szerepel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: