2013-07-14 12:43:47• hírek • Kocsis Zoltán

Másfél száz vendéglátóipari munkást keresnek Németországban

Közel hétszáz Szatmár megyei valamint külföldi álláslehetőség betöltésére jelentkezhetnek a dolgozni vágyók a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség székhelyén.

Szatmár megyében jelen pillanatban 405 betöltetlen munkahelyet regisztráltak az ügynökség munkatársai. A legtöbb, szám szerint 329 „természetesen" Szatmárnémetiben van, mint ahogy az sem számít meglepetésnek, hogy a legnagyobb munkaerőhiány a textiliparban van - közel 150 személyt alkalmaznának. Jelentősebb számú bolti eladót (13), biztosítási ügynököt (10), biztonsági őrt (9), programozót (5) vagy éppen pénztárgép-kezelőt (19) is felvennének a munkaadók. Keresnek azonban többek között hegesztőket, szakácsokat, asztalost, autószerelőt, autómosót, autó-villanyszerelőt vagy képzettség nélküli mezőgazdasági munkást, árupakolót.

A megyeszékhelyen kívül Nagykárolyban 27 szabad munkahely van. Tíz cipőkészítő mellett keresnek autó-villanyszerelőt, villamostargonca-kezelőt vagy autószerelőt. Avasfelsőfaluban a 49 betöltetlen munkahely közül 40 a textiliparban van. Keresnek továbbá hat egészségügyi asszisztenst, titkárnőt és marketing-szakembert.

A külföldi álláslehetőségek túlnyomó többsége két országból, Magyarországból és Németországból származik. A szomszédos országban 75, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező kamionsofőrt alkalmaznának, míg Németországban 150 vendéglátóipari munkást (szakácsot, pincért, bárost) keresnek.

Felsőfokú képzettséggel rendelkező személyeket alkalmaznának Norvégiában (két mérnököt), Csehországban (doktori képesítéssel rendelkező kutatót), Franciaországban (három kinetoterapeutát és egy orvost) és Belgiumban (egy projektmenedzsert és egy informatikust), míg Olaszországban egy dadát, Szlovákiában három varrógép-kezelőt, Svédországban egy tejipari technikust, Ausztriában tíz erdészeti munkást, Norvégiában pedig további hét vendéglátóipari alkalmazottat keresnek.

A lehetőségekről bővebb információt a megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti székhelyén, a Ion Ghica utca 36. szám alatt vagy a 0261-770237-es  telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: