2012-05-15 16:38:39• hírek • Szatmar.ro

Másfél millió szavazólap Szatmár megyének

Alig néhány héten belül immár a harmadik Szatmár megyei prefektus találkozott kedden a megyei technikai bizottság tagjaival. A Radu Giurcát követő Cristian Sasut váltó Eugeniu Avram az új kormánynak köszönheti a tisztséget - pedig a liberális Tariceanu-kormány idején 2005-ben pont a most kormányzók rögzítették törvénybe a prefektusi tisztség mentességét a politikától.

Avram a közelgő, június 10-i helyhatósági választások előkészítési munkálatairól tanácskozott a bizottság tagjaival. Elmondta, hogy már megkötötte a szerződést, amely 1,4 millió szavazólap kinyomtatásáról rendelkezik Szatmár megye számára.

Dan Maier, a Pénzügyi Főigazgatóság vezetője kijelentette: tudomása van egy-két községről Szatmár megyében, ahol a polgármesterek nem különítettek el pénzeket a költségvetésből a számlálóbiztosok fizetésére.

Avram, lévén, hogy első alkalommal találkozott a bizottság tagjaival, bevezetőjében a törvények betartását, teljes átláthatóságot és mindenféle választási csalás vagy csalási kísérlet szigorú megbüntetését kérte kollégáitól.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: